Grytebust: Havde forhåbninger om at besejre Esbjerg
2016-03-03 13:31
Foto: OB

Sten Grytebust er tilfreds med sin første tid i OB.

Han havde kun været i klubben i halvanden uges tid.

Alligevel blev norske Sten Grytebust kastet direkte i ilden for OB, da han startede inde i fynboernes Superliga-premierekamp mod AGF i fredags. Efter et kvarter på banen havde han lukket to mål ind og også leveret et par pragtredninger – og så var han ligesom i gang. Det endte alligevel lykkeligt for OB, der fik 2-2 mod AGF og var tæt på sejren, og Sten Grytebust kan derfor se tilbage på sin første tid i Danmark med glæde.

- Jeg kom til klubben for lidt over to uger siden, men jeg synes, det er gået rigtig fint. jeg er kommet fint ind i gruppen, og det har været nemt at falde til i både klubben og byen, så det er fint. Vi fik uafgjort i den første kamp, hvilket vi var glade for. Det kan også være en fordel bare at komme i kamp med det samme. Jeg følte mig klar til at spille, og jeg er glad for, at jeg kom i kamp. Jeg tror også, at jeg bidrog med lidt på banen, så det var positivt, siger Sten Grytebust til tipsbladet.dk.

Han har underskrevet en kontrakt med OB frem til sommeren 2019, og han ser skiftet fra Aalesund i Norge som en god mulighed.

- Det er et godt skridt for mig at komme til dansk fodbold. Jeg ser det som et skridt op, og det er godt for mig. Det er tid til at prøve noget nyt for mig, og OB har længe vist interesse for mig. Jeg har selvfølgelig ambitioner om at nå endnu længere, men her og nu har jeg fuld fokus på OB. Jeg vil hjælpe klubben til gode resultater, og jeg tror, vi går en god fremtid i møde, siger han.

Da Grytebust fik debut for OB i fredags, var han den 12. målmand, der kom i kamp for fynboerne siden Arek Onyszko stoppede i klubben i sommeren 2009. Der har således været stor udskiftning på målmandsposten, hvilket er en stor kontrast til de stolte keepertraditioner på Fyn, der har hersket siden OB’s nuværende målmandstræner Lars Høgh vogtede buret fra 1977 til 2000. Derfor er der pres på Sten Grytebust for at sikre stabilitet på målmandsposten.

- Jeg havde selvfølgelig hørt om Lars Høgh inden, men i forhold til de seneste år, er det ikke noget, jeg kan tænke på. Jeg er kommet hertil udefra, så jeg kan ikke tænke på fortiden. Jeg har stor tro på mig selv, og uanset om OB har brugt mange eller få målmænd, er jeg sikker på, at jeg kommer til at gøre det godt i fremtiden. Det er ikke mit fokus, hvad der er sket tidligere. Jeg fokuserer på at præstere, og det er jeg sikker på, at jeg kan, siger han.

Grytebust håber også, at han udover solide målmandspræstationer kan bidrage med erfaring til OB.

- Jeg har en ung alder som målmand, men jeg har både spillet på landsholdet, i Europa Cuppen og en masse kampe i Tippeligaen. Vi har et forholdsvist ungt hold her i OB, men der er også brug for rutinerede spillere, så det handler om at have det rette miks. Jeg vil selvfølgelig udvikle mig som målmand, men også bidrage til at hjælpe de spillere, der måske er lidt urutinerede med den erfaring, jeg har fra tidligere, siger han, inden han ser frem mod en forårssæson, hvor OB formentlig kommer til at spille om nogle af de mere jævne midterplaceringer.

- Nu ligger vi på syvendepladsen, og det kunne være fint at komme op i den bedste halvdel af tabellen. Men jeg synes ikke, at vi skal fokusere så meget på det. Jeg ved, at det er kedeligt, men vi skal tage en kamp ad gangen. For mig som ny spiller glæder jeg mig til hver eneste kamp. Det betyder meget at spille kamp, og derfor tager jeg et opgør ad gangen, og så må vi se, hvad det ender med, siger han.

Den næste kamp er i Aalborg, hvor modstanderen er AaB. Kampen spilles fredag aften klokken 18.00.

SENESTE NYT...
OP | NED

AFSTEMNING

Hvor god er Christian Eriksen lige nu?

SUPERLIGA-VIDEO