• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Efter statsministerens udmelding: Her er de nye scenarier for dansk fodbold

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Divisionsforeningen har nu fremlagt sine tre nye scenarier for dansk fodbold.

Af Kenneth Jensen

Dansk fodbold kommer ikke i gang lige foreløbig, og der kommer ingen tilskuere på lægerne igen før tidligst i september. Men Divisionsforeningen, der står bag de tre bedste rækker i Danmark, bevarer ambitionen om at få færdigspillet Superligaen og NordicBet Ligaen.

Således har man netop fremsat tre nye scenarier for, hvordan ligaerne kan afsluttes.

Alle tre scenarier indebærer, at klubberne får en opstartsperiode, så man kan bygge op fysisk samt lave holdtræning inden kamp.

Læs også:Christian Nørgaard: Jeg kommer aldrig til at spille for FC Midtjylland

Scenarie 1: Starter 17. maj med afviklingen af 25. runde og den udsatte kamp mellem AGF og Randers FC et par dage tidligere.

Scenarie 2 er med start den 24. maj, mens scenarie 3 er med start 31. maj.

Det er planen, at Superligaen, NordicBet Ligaen og Sydbank Pokalen skal spilles til ende inden slutningen af juli.

Læs også:Brøndby-boss: Voldsomme konsekvenser for dansk fodbold

- Myndighederne har lavet en plan for langsom genåbning af Danmark, og den plan indretter vi selvfølgelig den professionelle klubfodbold efter. Mange klubber har haft hjemsendt ansatte – både spillere og øvrigt personale. En del klubber er allerede begyndt med træning i mindre grupper. Det kommer gradvist til at blive forøget, og så kan vi forsvarligt begynde at afvikle kampe igen i anden halvdel af maj måned, siger direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen i en pressemeddelelse og forklarer:

- Ligesom mange andre private virksomheder er klubberne hårdt ramt af lukningen. Der er stor opbakning og ros til myndighedernes ageren – både nedlukningen og nu planen for genåbning. Det glæder vi os alle til at være en del af – og vi er meget opmærksomme på at gøre det på en forsvarlig måde med stor fokus på at overholde de retningslinjer, der er lavet.

Samtidig betyder de nye scenarier og myndighedernes udmelding, at den nye sæson først skydes i gang i begyndelsen af september, hvor der - som det ser ud nu - igen kan være tilskuere på stadion.

Divisionsforeningen siger ikke noget om 2. DIvision, og det er der formentlig en god grund til, da man ikke ved, om ligaen kan afsluttes. I forvejen stod den til at slutte i juni, men det er ikke sikkert, at man her bare kan spille til og med juli.

Læs også:Væsentlig økonomisk usikkerhed: Brøndby suspenderer regnskabsforventninger

Læs også:Esbjerg-direktør: Et halvt år uden fodbold er kritisk

Læs også:Tv-kanal om tomme Superliga-tribuner: Ikke godt for produktet