• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Ekspert om transfermarkedet: Mange vil sælge - få vil købe

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Transfermarkedet kan måske ende med at blive en langgaber, spår fodboldøkonom.

Af Kenneth Jensen

Hvad kommer der til at ske?

Det er ofte spørgsmålet, som man søger svar på i fodbold, og selv om det er transferfronten ofte er svært at forudse, hvad der skal ske, er det måske denne sommer lidt nemmere end normalt.

Ifølge fodboldøkonom Jesper Jørgensen, der er partner i Deloitte, er forventningen nemlig, at klubberne holder på de midler, de har, efter en svær tid, der har gjort ondt i pengepungen rundt omkring.

Derfor bliver vinduet ikke som normalt, hvor man ser nogle vilde transfers.

Læs også:Tidligere FCK-anfører stiller op i BIF-støttekamp: Det skal vi være bedre til

- Det bliver næppe noget stort transfermarkedet. Mange vil sælge, få vil købe, og jeg kunne også forestille mig, at det kommer til at spille ind, hvilke signaler, klubberne sender. Er det smart at gå ud og købe stort ind på transfermarkedet, lige efter man har fået millioner i hjælp fra staten, og hvis en procentdel af fansene er blevet arbejdsløse? Det kunne godt tænkes, at en del klubber holder lidt igen af den årsag, siegr Jesper Jørgensen til tipsbladet.dk.

Et andet aspekt omkring transfervinduet er, at det ikke er til at sige, hvordan det kommer til at hænge sammen med åbning og lukning af vinduet i de forskellige lande. Flere lande vil formentlig søge at forlænge åbningen af vinduet for at sikre, at klubberne har tid nok til at forstærke sig frem mod næste sæson.

Men det er ikke alle steder, det bliver sådan, forudser Jesper Jørgensen. Og derfor vil markedet ikke være helt det samme.

- Jeg tror, at tyskerne fast i, at deres transfervindue skal ligge fra 1. juli til 1. september. De har bare en anden kultur i tysk fodbold, hvor man har forberedt sig på udskiftningerne i truppen og næsten ikke handler spillere op til deadline. Så jeg tror, de holder fast i at lukke 1. september.

Læs også:Her er de to hold til showkampen i Brøndby

- Kulturen og tilgangen til transfervinduet i Premier League er helt anderledes med mange handler til sidst, nogle gange lidt i panik. Allerede før coronakrisen havde de besluttet, at de ikke igen skulle lukke vinduet tidligt, som de gjorde i 2018 og 2019. Jeg tvivler på, at Premier League-klubberne vil have transfervinduet lukket før i Italien og Spanien. Jeg kunne forestille mig, at de ligaer holder transfervinduet åbent indtil 1. oktober, hvorefter UEFA nok gerne ser, at de lukker igen, fordi 2020/21-sæsonen er i fuldt sving, siger Jesper Jørgensen.

Flere danske klubber forventer, at transfervinduet bliver roligt, og at kontraktfrie spillere kommer i høj kurs. 

Man kan også forestille sig, at flere spillere skifter klub på lejeaftaler.

Læs også:Lyngby skriver korte forlængelser med otte spillere - inklusiv Rezan Corlu

Læs også:Transferkongerne: Hovedstødsmonster gav russiske millioner i kassen

Læs også:Usikre lån har gjort sit indtog i fodboldverdenen