• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Ekspert om truende Lyngby-konkurs: Kan ikke tillade sig at være overrasket

Ekspert om truende Lyngby-konkurs: Kan ikke tillade sig at være overrasket
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Lyngby Boldklub er truet på sin eksistens. Det kommer langt fra bag på Per Hansen, der er aktieøkonom i Nordnet, for den vej har udviklingen peget i længere tid.

Af Anders Dehn

- Hovedaktionærens aktiepost er derfor til salg, og det kræver en hurtig reaktion for at sikre klubbens eksistens.

Det er ikke til at at tage fejl af alvoren i Lyngby Boldklubs situation, når man læser formand Torben Jensens ord i en pressemeddelelse, der blev sendt ud tidligere torsdag. Klubben er slet og ret tæt på konkurs.

Læs også: Lyngby BK truet på eksistensen: En meget presset situation

Det er dog ikke andet end en naturlig konsekvens af den vej, som tingene er gået den seneste tid. For både Lyngby BK og hovedaktionæren, det tidligere Hellerup Finans, har kørt med underskud i de seneste år. 

- Hvis man har fulgt en lille smule med i det her, hvor Lyngby Boldklub har givet løbende underskud, og Hellerup Finans har det samme, kan ikke tillade sig at være overrasket, konstaterer Per Hansen, der er aktieøkonom ved Nordnet.

Læs også: Intet salg alligevel: Eksperter sår tvivl om Lyngbys forretning

- Hvis man har en krone i lommen, og man bruger ti øre hver dag, så har man ikke flere penge efter ti dage. Og hvis man heller ikke tjener nogen penge eller har nogle, der kan understøtte én, så løber man tør.

Lyngby Boldklub tabte i sit seneste regnskabsår 11,7 millioner kroner, og året før var underskuddet over dobbelt så stort. 

Hellerup Finans, der nu hedder Selskabet af 1. juni 2005 A/S, kom ud af sit seneste regnskab med et underskud på 53 millioner kroner. Det samlede underskud for de to sidste år er over 160 millioner, skriver finans.dk.

Eftersom sidstnævnte er ved at blive opløst og skal bruge hjælp udefra for at fortsætte, kan Hellerup Finans/Selskabet af 1. juni 2005 A/S ikke holde hånden under Lyngby. Og med de to selskabers generalieblad er det svært for Per Hansen at se, hvem der skulle være interesseret i at redde dem.

- Hvis Hellerup Finans skal komme med pengene og ikke har nogen penge, er der kun én naturlig konsekvens. De har tabt store beløb de seneste år, og det er tæt på en sensation, hvis Hellerup FInans kan tiltrække nye gode penge, sige han.

- Der er to udfordringer: Den ene er, at Lyngby Boldklub giver underskud. Den anden er, at donoren ingen penge har. Det er simpelthen en ligning med for mange ubekendte; der er ikke nogen løsning på det.

Aktieøkonomen ser dystre udsigter for Lyngby.

- Udgangspunktet er, at det her bliver svært, hvis ikke umuligt, siger Per Hansen om redningen af Lyngby.

Klubben skal håbe på, at der kommer én eller flere investorer, som ikke er interesseret i at tjene penge. Det, han kalder en byste-investor, som ved, at pengene er tabt, men som gerne vil lægge dem alligevel mod at få en statue af sig selv opstillet foran Lyngby Stadion. Billedlig talt.

- De skal finde sig en som Jan Bech Andersen (hovedaktionær i Brøndby IF, red.), som synes, det er interessant at få sit navn ud. Som kan købe en statue til 24 millioner, siger Per Hansen fra Nordnet.

Hvorfor det er så svært at tjene penge på fodbold, og navnlig i det nordlige København, kan du læse mere om her.


Sponsoreret:
Drømmer du om en tur ud i Europa for at opleve den fede fodboldstemning på et af de helt store stadions?

Skal det være hos FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Bayern München eller noget endnu bedre?

Få tre hurtige tilbud på den perfekte fodboldtur for dig og vennerne, for far og søn eller for hele familien.

Det er nemt, hurtigt og enkelt, og der er svar fra rejsearrangørerne inden for 24 timer – find dit rejsetilbud her.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Brøndby IF - AGF

AGF jagter sæsonens anden sejr og den første på Brøndby Stadion siden 2007. Brøndby IF jagter topholdene FC København og FC Midtjylland.