2016-03-14 11:40
Foto: Jens Dresling/Polfoto

Parken Sport & Entertainment budgetterer med, at FC København kommer i gruppespillet i Europa League.

Det har kostet dyrt i selskabet bag FC København, at klubben ikke kvalificerede sig til et europæisk gruppespil i denne sæson. Det står klart efter, at selskabet bag FC København - Parken Sport & Entertainment - mandag har offentliggjort årsregnskabet for 2016.

Her står det klart, at Parken Sport & Entertainments omsætning er faldt med 45 millioner kroner til 1.090,4 millioner kroner, mens det samlede resultat før særlige poster udgør 36 millioner kroner, hvilket er et fald på 56,9 millioner kroner i forhold til regnskabsåret 2014. 

Både i forhold til omsætning og resutlat oplyser Parken Sport & Entertainment, at faldet primært skyldes FC Københavns manglende deltagelse i Europa League-gruppespillet i efteråret 2015. FC København tabte som bekendt over to kampe til Jablonec fra Tjekkiet i kvalifikationen til Europa League-kvalifikationen. 

Det skal der gerne laves om på i 2016. Koncerndirektionen oplyser således i årsrapporten, at man i 2016 forventer en omsætning på cirka 1,2 milliarder kroner samt et resultat før skat på 45-55 millioner kroner i overskud. Dette er baseret på en forventning om, at FC København kvalificerer sig til gruppespillet i Europa League. Der budgetteres altså med, at FC København atter er i et europæisk gruppespil til efteråret.

FC Københavns særskilte regnskab for 2015 gav et primært resultat på minus 27 millioner kroner for 2015. Det oplyses desuden, at transferaktiviteterne i FC København i 2015 gav et underskud på 46 millioner kroner.

 

 

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO