• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

En tradition kan stå for fald: Fire stadioner kæmper om pokalfinalen

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Esbjerg fB, AGF, Brøndby IF og FC København normale hjemmebaner har budt på at afholde pokalfinalen i år. Beslutningen træffes først senere på foråret.

Af Anders Dehn

Nogle ting her i livet er uundgåelige: døden og skat er, som en berømt citat lyder, to af dem, og i mere end et halvt år hundrede var pokalfinaler i Parken det også. Mens der er ringe udsigter til at undgå nogle af de to første, må danske fodboldfans måske allerede i år indstille sig på, at pokalfinalen rykkes væk fra sin normale hjemmebane.

Ugeavisen Esbjerg skriver, at Esbjerg fB sammen med stadioerne i Århus, Brøndby og Parken i København har budt på at afholde den traditionsrige finale. Hvor kampen skal spilles, er endnu ikke fastlagt, men Divisionsforeningens turneringschef, Peter Ebbesen, siger, at de gerne vil undgå, at et hold får hjemmebane i finalen.

Kun to af de nævnte klubber er stadig med i Sydbank Pokalen: Esbjerg og Brøndby. Hos førstnævnte vil man meget gerne byde inden for på Blue Water Arena, men man vil hellere selv i finalen.

- Jeg har en god fornemmelse. Vi har jo fantastiske muligheder her med et fremragende stadion, SEPE (Sport og Event Park Esbjerg, red.) har arenaer med muligheder indendørs, vi har en forplads, og der er atletikstadion og skoven. Hvis vi kunne få lov til at være vært for Sydbank Pokalen, kunne vi igen fylde stadion. Og det ville jo også bringe Esbjerg på landkortet. Vi vil dog selvfølgelig hellere selv spille i finalen uanset at det så ikke bliver på Blue Water Arena, siger direktør Brian Knudsen til Ugeavisen.

EfB møder OB i kvartfinalen i Sydbank Pokalen, mens de øvrige kampe er som følger:

Vendsyssel FF - Brøndby IF
Kolding IF - FC Midtjylland
Næstved BK - AaB

Superliga

Mere Superliga

Fokus