Engelsk finale: Chelsea slog Frankfurt efter straffesparkskonkurrence

Chelsea trak det længste strå i den anden kamp af Europa League-semifinalerne.

Torsdag aften på Stamford Bridge udfoldede sig anden kamp af Europa League-semifinalen mellem Chelsea og Frankfurt. 1-1 var den samlede stilling efter sidste uges opgør i Frankfurt.

Dette betød samtidig, at Chelsea stadig havde meget arbejde at gøre mod et Frankfurt-hold, der igen i år har været stærke.

Chelsea har dog været inde i en rigtig fin sæson-slutspurt, så derfor tilhørte den klare favoritrolle også dem, hvilket de begrundede efter 28. minutter.

Ruben Loftus-Cheek fortsatte sin fornemme formkurve ved sikkert at eksekvere en frispilning fra Eden Hazard, og dermed havde The Blues et rigtig fint udgangspunkt, da de 17 minutter senere kunne gå til pause med en 1-0 føring.

Frankfurt havde dog på intet tidspunkt underlagt sig, hverken på banen eller på lægterne, og derfor var det ikke overraskende, da Luka Jovic kunne bringe balance i regnskabet kort efter anden halvlegs begyndelse.

Så indtraf nerverne sig.

Med den lige samlede 2-2 stilling var der ikke meget forskel på de to hold, mens ingen af dem forsøgte sig med nogle større sats.

Efter 90 minutter var der stadig komplet balance i regnskabet, og kampen skulle derfor i forlænget spilletid.

Trods to store chancer til Frankfurts indskiftede Sebastien Haller forblev det også her lige. Derfor skulle en straffesparkskonkurrence afgøre Europa League-finalens anden finalist.

Her endte hjemmeholdet med at nappe finale-billetten, efter Azpilicueta ellers sendte Frankfurt foran til at starte med, mens Eden Hazard blev den helt store helt, da han sparkede det afgørende straffespark ind.

Chelsea skal møde Arsenal i finalen, som samlet slog Valencia i den anden semifinale med 7-3.