• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Erik Sviatchenko: Kritisabelt, at man ikke har koordineret fælles stop

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland-kaptajn Erik Sviatchenko forstår ikke, hvorfor man anført af UEFA ikke har gjort mere for i fællesskab at bremse fodbolden.

Af Kenneth Jensen

Selv om Danmark var ved at lukke held ned og Superligaen var gået på pause på ubestemt tid, skulle FC København i aktion i torsdags i Europa League. Og det er kritisabelt, fortæller FC Midtjylland-kaptajn Erik Sviatchenko i et interview med Politiken.

Den tidligere landsholdsspiller forstår, hvis FC Københavns spillere har haft overvejelser om at droppe at spille kampen ude mod Istanbul Basaksehir i torsdags, for mens der var fodbold for fans i nogle af de europæiske turneringer, var andre for tomme tribuner, mens nogle kampe helt blev udskudt i UEFA-regi. Samtidig var mange af de hjemlige ligaer allerede på pause på grund af coronavirus.

Læs også:Skrtel scorede selvmål i FCK-modstanders tyrkiske topkamp

- Jeg synes, det er kritisabelt, at man anført af UEFA (Det Europæiske Fodboldforbund, red.) ikke har kunnet koordinere et fælles stop af klubturneringerne. Det burde have være gjort bedre. Det var for eksempel meget underligt at følge FCK's kamp i Tyrkiet, når man vidste, at Danmark var lukket ned, og at de ikke kunne spille returopgøret i København, uanset hvad Uefa måtte ønske, siger FC Midtjyllands kaptajn til Politiken.

Siden FCKs opgør mod Istanbul Basaksehir, som danskerne i øvrigt tabte med 0-1, er både Champions League og Europa League blevet suspenderet, mens langt de fleste ligaer i Europa er lukket ned.

Læs også:Tidligere Chelsea-spiller føler sig ikke tryg ved at spille i Tyrkiet

Grunden til, at man har lukket ligaerne ned, er, at man på den måde kan være med til at undgå smittespredning blandt de mange tilskuere, der viser sig til kampene i rundt omkring.

Der er møde i UEFA tirsdag, hvor man blandt andet vil diskutere, hvad der skal ske med turneringerne og ikke mindst med sommerens EM-slutrunde.

Læs også:Overblik: I disse europæiske ligaer spilles der stadig fodbold

Læs også:Hvem træner, og hvem holder fri? Sådan tackler din klub coronapausen

Læs også:FC København om UEFA's beslutning: Helt rigtigt