• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Erik Sviatchenko om Celtic: Jeg har meget at være taknemmelig for

FC Midtjyllands Erik Sviatchenko ser tilbage på Celtic-tiden med glæde, men han forstår stadig ikke, hvorfor han endte med at skulle forlade klubben fra Skotland.

Af Kenneth Jensen

Det er lidt mere end et år siden, at den tidligere danske landsholdsspiller Erik Sviatchenko vendte hjem til dansk fodbold og FC Midtjylland. Forsvaren blev hentet på en lejeaftale i skotske Celtic, og den lejeaftale blev i sommer vekslet til en permanent aftale, så forsvarsspilleren igen var at finde i Danmark.

Tiden i Celtic var formentlig en smule ambivalent for Sviatchenko, for der gik ikke mange måneder af hans første tid i Skotland, før medier allerede betegnede danskeren som den bedste centerback i skotsk fodbold.

Den del var fantastisk.

- Jeg er en meget positiv person. Jeg ser ikke tilbage på min tid i Celtic med negativitet. Det var en smuk oplevelse for mig og min familie. Jeg elskede det. Jeg har Brendan (Rodgers) at takke for nogle af de største kampe i min karriere. Jeg spillede Champions League-fodbold og opnåede en af mine største drømme ved at spille i det miljø. Den uovervindelige sæson (Celtic tabte ingen kampe i ligaen i 16/17, red.) var simpelthen så speciel, og jeg har nogle fantastiske minder om det, siger danskeren i et interview med The Socttish Herald.

Men efterfølgende gik det galt for danskeren, der først sad ude med en længerevarende skade, inden han kom tibage. På det tidspunkt var danskeren ikke længere en del af holdet og valgte altså at lade sig udleje til FC Midtjylland.

- Der var da en undren i mig. Jeg ved virkelig ikke, hvorfor det endte sådan for mig. Men jeg har meget at være taknemmelig for, så jeg er ikke sur over, at jeg ikke fik mere tid. Og sådan tror jeg også, at Celtic-fansene en dag vil se på Brendans tid i klubben. Han bragte en spændende type fodbold til klubben, og han vandt syv af syv trofæer. Han fik et smil på alle ansigter. Jeg forstår, hvorfor folk var så skuffede, men man er også nødt til at huske, hvad de sidste par sæsoner har føltes som for Celtic-fans, siger Erik Sviatchenko.

Sviatchenko, 27 år, vandt i sidste sæson mesterskabet med både Celtic og FC Midtjylland, og i denne sæson er danskeren igen på jagt efter et par titler - begge for FC Midtjylland, der ligger nummer to i Superligaen og er med i semifinalen i pokalturneringen.

Danskeren, der ikke har været en del af det danske landshold siden efteråret 2016, har kontrakt med FC Midtjylland frem til sommeren 2022.

Superliga

Mere Superliga

Fokus