• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Esbjerg-anfører fortæller om mentale problemer: Jeg overvejede selvmord

Victor Pálsson er den seneste i rækken af fodboldfolk, der står frem og fortæller om mentale problemer. Han led tidligere er en depression, et usundt forhold til alkohol og overvejede selvmord, men er i dag på fode igen.

Af Anders Dehn

Esbjerg fB's anfører, Victor Pálsson, er blot 26 år gammel, men har i sit liv og sin karrirere prøvet nok til et helt liv. Han voksede op med forældre, der led af misbrug, han flyttede hjemmefra som 16-årig, han har spillet fodbold i Danmark, Liverpool, Skotland, USA, Holland og Sverige, og han har klaret sig gennem en periode med depression og selvmordstanker.

Det fortæller han i et indslag på Canal 9. Det var i julen 2013, at depressionen kulminerede, og han fik det, som i indslaget kaldes et mentalt sammenbrud, og han overvejede at tage sit eget liv.

Læs også: Vi taler for lidt om Nørgaards sygemelding og Rajtorals selvmord

- Der var nogle overvejelser om at begå selvmord og så videre. Så ja, det var der, siger han blandt andet.

I de seneste uger har Brøndby IF's Christian Nørgaard og OB's Frederik Tingager fortalt deres historier om forskellige former for mentale problemer. På tipsbladet.dk har vi ligeledes sat fokus på emnet med en række artikler. De kan alle findes her.

Læs også: Tidligere Superliga-profil om mentale problemer: Spillerne er bange

En af de gennemgående pointer i de interviews, vi har foretaget, er opfattelsen, at psykiske udfordringer i vid udstrækning er tabu og ikke accepteres i fodboldens macho-kultur. Den problematik oplevede Pálsson også.

- Det er ikke alle sammen, som gider høre på, at du har nogle problemer oppe i hovedet. Hvis du har brækket benet, er det lige så alvorligt som et mentalt problem. Det er det, men det er bare ikke accepteret på den samme måde i den her verden, siger han i indslaget.

Læs også: Nørgaard er ikke alene: Også sygemeldinger og mentale problemer i AGF og AaB

- Jeg har tidligere haft, at der var klubber, som var interesseret i mig, men så ville de ikke have mig, på grund af at jeg havde udtalt, at jeg havde mentale problemer.

Du kan se hele indslaget med Victor Pálsson i videoen i toppen af artiklen.

Superliga

Hobro-kant misser OB-kamp

Peter Sørensen har ikke mulighed for at gøre brug af Oliver Thychosen, når han fredag skal sætte holdet til kampen mo...

Mere Superliga

Fokus