• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Esbjerg-boss: Ny midtstopper er langsigtet afløser for aldrende profiler

Viktor Tranberg er kommet til Esbjerg for at få mere spilletid end i FC Nordsjælland. Den slags garanterer sportschefen ikke, men den nye midtstopper er udset til at afløse Markus Halsti og Rodolph Austin, som er henholdsvis 35 og 34 år.

Af Anders Dehn

I FC Nordsjælland kunne de ikke bruge Viktor Tranberg, der tilbragte halvdelen af sidste sæson på leje i Örebro, og som fik bare 62 minutter i foråret. Men i Esbjerg fB ser de et uforløst potentiale i den 22-årige centerback.

Det fortæller sportschef Jimmi Nagel Jacobsen, der ifølge eget udsagn har fulgt spilleren i lang tid. Tranberg nævnte selv behovet for at få "ny luft og spilletid" som motivationen for sit skifte, men spørgsmålet er, om vejen dertil er blevet kortere, end den var i FCN.

Læs også: Viktor Tranberg om EfB-skifte: Jeg har brug for ny luft og spilletid

Anfører Markus Halsti og Rodolph Austin sidder tungt på pladserne i midterforsvaret, og dertil skal Tranberg konkurrere med Jeppe Brinch om at være førstereserve. Nagel Jacobsen har ikke lovet noget.

- Uanet hvem vi henter ind i Esbjerg, garanterer vi ikke spilletid. Det er noget, man gør sig fortjent til. De 11, som træneren synes udgør det bedste hold, de spiller. Sådan skal det være. Der skal være konkurrence om at komme ind på holdet, og det tror også, Viktor godt ved, siger sportschefen til tipsbladet.dk.

Til gengæld kunne 22-årige Tranberg, der har fået en fireårig kontrakt, godt ligne en langsigtet afløser for de to aldrende spillere i midterforsvaret.

- Vi ved godt, at vi har to, som gør det fantastisk godt, men som også er oppe i årene. Med Viktor og Jeppe Brinch har vi to midterforsvarere nu, som også er yngre og forhåbentlig har mange flere år foran sig. Så det er også for at sikre kontinuitet på sigt, siger Jimmi Nagel Jacobsen.

Ifølge sportschefen er Esbjerg-forsvaret nu komplet. Truppen er ganske vist tyndt besat på især venstre back, hvor Jesper Lauridsen reelt er eneste mand. Men Nagel Jacobsen mener, at andre kan vikariere der.

- Vi er fint tilfredse med den trup, der er nu. Vi kunne godt se lidt tynde ud i forsvaret, inden vi nåede at få tilføjet Viktor. Vi har kun "Lau" som eneste naturlige venstre back, men vi har både Jeppe Brinch og Jonas Mortensen, som har vist, de kan udfylde den rolle. De kan også begge spille højre back, og så har vi nu fire centrale, siger han.

Dermed er Esbjerg fB stort set klar til at lukke transfervinduet, selv om det er åbent i seks uger endnu. 

- Det er fodbold, så man skal aldrig sige aldrig. Men vi godt tilfredse med den trup, vi har nu, siger Jimmi Nagel Jacobsen, der endnu ikke har afgjort, om han skal genåbne vinduet, hvis holdet skulle kvalificere sig til Europa League-gruppespillet.

- Det er umuligt at svare på. Det kommer også an på, hvordan truppen kommer i gennem alle kampene hen til det. Når og hvis vi når så langt, kigger vi på, hvordan den fysiske belastning har været, og hvordan friskheden ser ud i truppen. Umiddelbart føler os rigtig godt dækket ind med den nuværende trup med 24 spillere.

Esbjerg finder i morgen ud af, hvem holdet skal møde i anden kvalifikationsrunde til Europa League. Det bliver enten FC Shakhtyor Soligorsk fra Hviderusland og Hibernians FC fra Malta.

Superliga

Mere Superliga

Fokus