• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Esbjerg-boss: Vi skal bruge ti point mere for at komme i top 6

Superliga-holdene spiller uafgjort til højre og venstre, så hvis Esbjerg fB henter ti point i de næste otte kampe, kan holdet booke en plads i mesterskabsspillet. Det forudser sportschef Jimmi Nagel.

Af Anders Dehn

For få uger siden havde Esbjerg fB en komfortabel føring ned til forfølgerne. Dengang var der fem point til fjerdepladsen og syv point til den gale side af top 6. Men nu er vestjyderne presset bagfra. Og forfra, om man vil.

For OB og Brøndby IF har overhalet EfB, mens AaB og AC Horsens ligger lige bagefter. Den nuværende femteplads lever oprykkerne garanteret fint med, når nu målet er overlevelse, men den korteste vej dertil er som bekendt at ende i mesterskabsspillet efter 26 runders grundspil.

Læs også: Optakt: FC København - Esbjerg fB

Esbjergs plads i det fornemme selskab er alvorligt udfordret, særligt med den seneste måneds udvikling. Holdet behøver dog ikke nogen vanvittig slutspurt for at ende i det forjættede land, forudser sportschef Jimmi Nagel Jacobsen.

- Vi skal hente ti point i de sidste otte kampe. Det bør være nok, når man kigger på de mange uafgjorte kampe, der bliver spillet i superligaen. Alt andet lige vil den tendens fortsætte og måske endda forstærkes, når der kommer mere og mere på spil i de sidste kampe af grundspillet, siger siger han i podcasten "Vi taler om EfB".

Sportschefen understreger dog, at han ikke er synderligt optaget af, hvorvidt holdet slutter i top 6. Det vigtigste er, at det styrer uden om playoffkampene for at undgå nedrykning, som endte med at koste en tur i 1. division for to sæsoner siden.

EfB kan hente seks af de ti point på denne side af nytår, hvis holdet vinder de to resterende kampe. Modstanderne er FC København og FC Nordsjælland.

Superliga

Optakt: AGF - Randers FC

Enten AGF eller Randers FC får chancen for at møde Superligaens nummer fire i en afgørende kamp om at komme i Europa.

Mere Superliga

Fokus