• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Esbjerg får medhold i protest: Forsvarsprofil har ikke karantæne alligevel

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Daniel Anyembe blev fejlagtigt udvist i Esbjerg fB's seneste kamp, erkender dommeren. Derfor har Fodboldens Disciplinærinstans trukket det røde kort og dermed Anyembes karantæne tilbage.

Af Anders Dehn

Esbjerg fB kunne med rette føle sig bortdømt efter seneste Superliga-runde mod SønderjyskE. Fem minutter før tid fik sønderjyderne et straffespark, som Christian "Greko" Jakobsen omsatte til sejrsmålet 2-1, mens Daniel Anyembe blev udvist.

Det har siden vist sig, at EfB rettelig burde have sluppet for både det røde kort og straffesparket. Artem Dovbyk, som Anyembe begik forseelsen mod, var nemlig offside.

Læs også:Superliga-spørgsmål: Hvem siger farvel?

Det har dommer Benjamin Willaume-Jantzen erkendt, og derfor har Fodboldens Disciplinærinstans omstødt Daniel Anyembes udvisning og dermed karantæne. Det sker efter protest fra Esbjerg. I stedet noteres Anyembe for et gult kort.

Disciplinærinstansen kan dog ikke hjælpe Esbjerg i forhold til det, der var allerværst: Det fejlagtige straffespark resulterede i SønderjyskE's 2-1-mål, som altså viste sig at være afgørende.

Læs også:U21-landsholdet skal til Tyrkiet: Her er truppen

Dermed lagde SønderjyskE vigtig afstand til EfB, som nu har ni point op til de lyseblå. Holdets næste kamp er mod Randers FC søndag eftermiddag, hvor det får endnu en chance for at rette en smule op på det ramponerede efterår.

Mens Anyembe slipper for karantæne i den kamp, er der ingen hjælp at hente for Rodolph Austin og Jacob "Lungi" Sørensen. Austin fik også rødt kort mod SønderjyskE, mens "Lungi" fik et karantæneudløsende gult kort. De sidder dermed ude.

Læs også:Ni Superliga-spillere kan holde tidlig juleferie

Læs også:11. December: FC Midtjylland-ikon er "enhver svigermors drøm"

Læs også:Optakt: AC Horsens - SønderjyskE

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus