Esbjergs cheftræner Jonas Dal bliver nu genforenet med sin tidligere assistent Lars Justesen, der netop er blevet præsenteret som ny assistentræner i Superliga-klubben.

Han var Jonas Dals tro væbner i Hobro i assistentrollen og overtog tøjlerne som cheftræner, da Dal tog over i Esbjerg fB. Men nu er er Lars Justesen igen samme med Jonas Dal, for Esbjerg fB meddeler, at Justesen tiltræder som assistenttræner.
 
Klubbens nuværende og mangeårige assistenttræner Michael "Mex" Pedersen, der i mellemperioden efter fyringen af Niels Frederiksen tog over som cheftræner, skifter stilling og bliver ansat i en nyoprettet stilling som chefscout.
 
- Det sportslige forløb af 2015 har aktualiseret behovet for en langsigtet løsning, hvor vi i højere grad har mulighed for at gøre egne observationer på spillermarkedet og dermed få et bedre grundlag for at rekruttere nye spillere til klubben. Scouting-området har sideløbende med trænerhvervet haft Mex’ store interesse i en årrække, og vi er meget tilfredse med, at han har takket ja til udfordringen. Styrkelsen af scouting-området og organisationsændringen i den sportslige sektor åbner endvidere mulighed for, at Jonas Dal kan få imødekommet et stort ønske om at knytte Lars Justesen til EfB, siger EfB’s adm. direktør, Søren Poulsen.
 
Cheftræner Jonas Dal glæder sig over at få både Michael Mex Pedersen og sin assistent fra Hobro, Lars Justesen, som tætte samarbejdspartnere i hver sin vigtige funktion. Han betragter Lars Justesen som en stor del af den succes, Hobro har opnået i de senere år, og Michael Mex Pedersens position i EfB er velkendt. 
 
- Det er en helt enestående mulighed, jeg har fået som cheftræner i EfB. At klubben opruster med Mex som chefscout vil bevirke, at de beslutninger, vi skal tage i det sportslige udvalg, bliver mere skarpe og valide, og at vores viden om de enkelte spillere bliver større. Vore valg vil i fremtiden bero på egne iagttagelser og ikke på mellemmænds eller andres. Mex kender klubben indefra og ved, hvilke typer og personligheder der kunne passe ind i EfB. Derudover håber jeg, at Mex kan få åbnet nogle døre ude i fodboldverdenen, som vi i EfB endnu ikke har fået åbnet, siger Jonas Dal, der glæder sig over at stå i spidsen for et endnu stærkere team på den korte og i særdeleshed på den lange bane.
 
Lars Justesen, der i december meddelte Hobro, at han stoppede i klubben for at hellige sig hvervet som skolelærer, glæder sig til igen at træde ind i fodboldbranchen.
 
- Jeg opfatter mit nye job som en fantastisk spændende udfordring. Esbjerg er en stor klub med et uforløst potentiale, og jeg forventer, at jeg kan bidrage med gode analytiske evner og på det menneskelige plan i form af min pædagogiske uddannelse. I Hobro har jeg stået for træningsplanlægning og taktiske aspekter i forhold til kommende modstandere, ligesom jeg har haft ansvaret for at træne dødbolde. Og så glæder jeg mig naturligvis også til at fortsætte samarbejdet med Jonas Dal og møde spillerne og den øvrige stab, siger Lars Justesen.
 

 

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO