• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Esbjerg-målmand: Jeg jagter en sidste god kontrakt i Europa

Foto: Esbjerg fB

Vito Mannone er 31 år og mener, at han stadig har flere gode år foran sig. Han håber, at opholdet i Esbjerg kan bane vejen for et stærkt skifte.

Af Anders Dehn

2020 var formentlig Vito Mannones mest succesfulde år i karrieren. Hans hold, Minnesota United, kom i slutspillet, og han blev selv kåret til Årets Målmand i Major League Soccer. I det lys var det jo oplagt at fortsætte i USA, men Esbjerg-spilleren siger til Politiken, at han valgte Superligaen for at gøre sig synlig i Europa igen.

Mannone har tidligere fortalt, at hensynet til hans familie gjorde, at han gerne ville tilbage til Europa. Han har mistet begge sine forældre, så derfor vil han gerne sørge for at være så tæt på familien i Italien som muligt.

Læs også:Esbjerg-målmand: Bendtner har truffet nogle forkerte valg

I det lys er USA for langt væk. Så selv om Minnesota United var klar til at gøre Mannone til den bedst lønnede målmand i MLS, valgte han Esbjerg. For her kan han bedre vise sig frem for Europas store klubber.

- Jeg ville være lidt tættere på min familie. Samtidig er jeg stadig ambitiøs. Jeg jagter en sidste god kontrakt i Europa. Esbjerg giver mig nu seks måneder til at vise mig frem. Min aftale med Reading udløber til juni. Så jeg vil levere 200 procent, hvilket forhåbentlig både kan være med til at redde Esbjerg og gøre mig attraktiv til sommer, siger Vito Mannone til Politiken.

Læs også:Esbjerg-målmand husker CL-kamp: Der begyndte det med the big boys

Den 31-årige italiener har en fortid i klubber som Arsenal, Sunderland og Hull City. Han er udlejet til Esbjerg fB fra Reading, med hvem han har kontraktudløb til sommer. Dermed skal Mannone altså finde sig en ny arbejdsgiver om fire måneder.

Den store målmand er hidtil noteret for to kampe for EfB: Først holdt han målet rent i 1-0-sejren over FC København, og søndag tabte han og resten af Esbjerg-holdet 2-0 til Lyngby Boldklub.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 21. runde

Læs også:Lejeglade Esbjerg tager 2017-spøgelse med ro: Det skræmmer måske lidt

Læs også:EfB-træner om mange tilgange: Vi havde brug for et skub

Superliga

Mere Superliga

Fokus