Esbjerg sikrede sig bronze i Herning

Det var vestjyderne, der tog sejren på MCH Arena, da de lørdag eftermiddag slog FCM med 2-1.

Det var to mandskaber med vidt forskellige udgangspunkter, som gik på banen i Herning lørdag eftermiddag. Hjemmeholdet fra FC Midtjylland kunne ikke rykke sig i tabellen, men blot revanchere sidste uges 4-1-afklapsning i Brøndby.

Omvendt var kampen en af Esbjergs vigtigste i hele sæsonen. For med en sejr kunne gæsterne sikre sig tredjepladsen i Superligaen, der som bekendt giver adgang til Europa League-kvalifikationen. Et nederlag eller uafgjort betød på den anden side, at OB kunne nå at overhale esbjerggenserne, hvis fynboerne slog Brøndby hjemme.

Det var da også Esbjerg, der kom bedst fra start på MCH Arena. Efter bare syv minutter blev Mathias Kristensen sendt afsted på højrekanten. Han slog et fladt indlæg ind i FCM-feltet, hvor Yuri Yakovenko kom løbende og prikkede bolden i mål.

Et kvarter senere var gæsterne på færde igen. Anyembe skød på mål indefra feltet, og Jesper Hansen fik pareret skuddet ud midt i feltet, hvor Adnane Tighadouini hamrede returen i mål.

Selvom Esbjerg var foran, var det FCM, der sad mest på spillet. Og hjemmeholdet kom dog også på tavlen i første halvleg. Efter 36 minutter sendte Jakob Poulsen et hjørnespark ind i fødderne på Evander Ferreira, som satte en inderside på. 1-2.

Efter pausen fortsatte FC Midtjylland med at dominere kampen, men uden at komme frem til de helt store chancer.

Heller ikke gæsterne skabte noget nævneværdigt. Derfor var det mest seværdige i løbet af de sidste 45 minutter nok indskiftningen af Rilwan Hassan, der efter en hel karriere i FC Midtjylland formentlig spillede sin sidste kamp i klubben i dag. Hans kontrakt ser nemlig ikke ud til at blive forlænget.

Dermed endte kampen 2-1, og resultatet betyder, at Esbjerg sikrer sig bronzemedaljer i Superligaen, mens FC Midtjylland tager sølv.