• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Esbjerg-spiller: Vil hellere spille gratis end blive godt betalt på bænken

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Mathias Kristensen elsker at spille fodbold, og selv om han godt ved, at han er privilegeret over at blive pænt betalt for det, ville han hellere spille gratis hver uge end tjene gode penge på bænken.

Af Anders Dehn

Han begyndte sæsonen som fast starter, så røg han ud på bænken, og til slut sad han på tribunen i de to sidste kampe under John Lammers. Siden har han spillet samtlige minutter for Esbjerg fB.

Mathias Kristensen har i sandhed haft et efterår, hvor det er gået op og ned rent individuelt. Han har dog overordnet set fået langt flere minutter på banen end uden for den, og dermed er alt, som det gerne skal være.

Læs også:Tidligere Esbjerg-assistent overtager i Middelfart

For EfB'eren holder meget af at spille fodbold. Jovist, han bliver også godt betalt for det, men han ville hellere undvære pengene helt og spille meget end tjene stort og sidde ude.

- Siden jeg var en lille dreng, har jeg altid bare spillet fodbold. Og jeg kan ærligt sige, at jeg elsker det mere end noget andet. Jeg har haft perioder, hvor jeg har været inde og ude af holdet. Og også perioder, hvor jeg har været helt ude af truppen, og der finder man for alvor ud af, hvor meget fodbold betyder for én, siger Mathias Kristensen til Ugeavisen Esbjerg.

Læs også:Ny Esbjerg-boss trænede Eriksen: Det er der ingen, der tænker på

- Jeg ville hellere spille gratis og starte inde hver søndag end tjene gode penge og ikke være en del af truppen.

Så er spørgsmålet, om Mathias Kristensen fortsætter med at starte under klubbens nye cheftræner, Lars Olsen. Det er trænervikaren Claus Nørgaard, der har givet Mathias Kristensen fuld spilletid, siden han tog midlertidigt over som følge af fyringen af Lammers.

Olsen stod mandag i spidsen for holdet for første gang til dagens træning, og allerede fredag venter hans trænerdebut for Esbjerg. Her kommer AC Horsens på besøg.

Læs også:Afstemning: Er Lars Olsen et godt trænervalg af Esbjerg?

Læs også:Lars Olsen til Esbjerg: Det er mildt sagt uambitiøst

Læs også:Lars Olsen afslører lidt af taktikken: Kauko skal være hængende angriber