• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Esbjerg tabte 1-5 i Tyskland: Bestemt ikke alle greb chancen

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Der var seks nye i Esbjerg fB's startopstilling, da holdet torsdag mødte Holstein Kiel og tabte 1-5. Cheftræner John Lammers var ikke lige imponeret af alle, men hæfter sig også ved, at holdet som helhed svigtede, ikke kun de enkelte spillere.

Af Anders Dehn

Når man arrangerer en træningskamp mod en udenlandsk modstander midt i landsholdspausen, må en del af formålet være at prøve nogle ting af. Måske taktisk, måske hvad angår spillere.

Torsdag fik en række Esbjerg fB-spillere chancen fra start, da holdet aflagde besøg i Kiel, men det var ikke alle seks nye i startopstillingen sammenlignet med weekendens sejr over Horsens, der greb den. Holdet tabte 1-5 mod det lokale 2. Bundesliga-mandskab, og særligt galt gik det lige før og lige efter pausen, hvor EfB indkasserede tre mål på fire spilleminutter.

Oprykkerne, der ellers har udmærket sig ved og tilspillet sig en fjerdeplads i Superligaen via deres evne til at lukke få mål ind, faldt sammen, og det kom bag på cheftræneren.

- Jeg er lidt overrasket over, at vi falder sammen på den måde, men jeg er ikke bekymret. Jeg gav nogle spillere chancen, men det var bestemt ikke alle, der greb den, siger John Lammers til JydskeVestkysten.

Den hollandske chef vil ikke sætte navne på, men fremhæver også, at det ikke kun handler om de enkelte spillere. Et hold som Esbjerg er nødt til at være et godt kollektiv, og når det ikke er det, leverer de enkelte spillere heller ikke varen, konkluderer Lammers.

Nu får EfB-folket så et par fridage til at komme sig over skuffelsen og lade mentalt op til næste udfordring i Superligaen. Det er hjemme mod Hobro IK om en uge.

Superliga

Mere Superliga

Fokus