• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Esbjerg-træner før skæbnekampe: Tingene spidser til

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Der mangler bare to kampe af Grundspillet i dansk fodbolds bedste række, og der er pres på i bunden af ligaen.

Af Kenneth Jensen

Silkeborg, Esbjerg eller Hobro?

Med bare to runder igen af Grundspillet i dansk fodbolds bedste række skal det afgøres, hvem af de tre klubber der ender sidst i Grundspillet Den placering vil de tre hold nødigt ende med, da man så lander i pulje i slutspillet med nummer 11 i Grundspillet. Lige nu er der 11 point mellem SIF, der er nummer 14, og SønderjyskE, der er nummer 11. Og med kun 18 point at spille om i slutspillet, inden det dårligste hold i hver af de to gruppespilspuljer rykker ud, bliver det svært at redde sig for Grundspillets nummer 14.

Læs også:AC Milan bidrager til kampen mod coronavirus: Spillerne donerer løn

Lige nu er Esbjerg fB bare to point foran Silkeborg IF, der lugter blod, efter holdet slog AGF 2-1 i mandags. Derfor ved Lars Olsen, Esbjergs træner, at det er nu, det gælder for EfB, der skal have point.

- Helt som forudset så begynder tingene virkelig at spidse til nu, og meget tyder på, at det først bliver afgjort i allersidste spillerunde. Derfor tæller hvert point i det samlede regnskab, så vi skal ud og lave et brugbart resultat fredag aften.

Læs også:Optakt: Silkeborg IF - FC Nordsjælland

- Vi står heldigvis i en situation, hvor vi selv har indflydelse på, hvordan det hele falder ud til sidst, og det er vi bevidste om. Den fordel har vi ikke tænkt os at give fra os, og derfor kommer vi naturligvis til at gå efter alle tre point mod AaB, siger Lars Olsen til Esbjergs hjemmeside.

Det er AaB, som EfB møder på fredag, inden man i sidste runde gæster Odense. Silkeborg har kampe hjemme mod FC Nordsjælland og ude mod SønderjyskE, mens Hobro gæster Randers, inden Lyngby kommer på besøg i sidste runde.

Læs også:AaB risikerer at undvære seks spillere mod Esbjerg

Læs også:Optakt: Istanbul Basaksehir - FC København

Læs også:FCN-træner roser ung profil: Der er potentiale til højeste niveau