• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Esbjerg-træner: Vi kan ikke undvære Halsti og Austin - så må vi handle

Esbjerg fB har flere potentielle profiler, men dem, træneren dårligst kan undvære, er veteranerne i midterforsvaret, Rodolph Austin og Markus Halsti. Sidder de ude i flere måneder, vil John Lammers hente en erstatning udefra.

Af Anders Dehn

Når man talte med Esbjerg-spillere om holdets succes i sidste sæson, fremhævede flere af dem de to veteraner i midterforsvaret. Rodolph Austin og Markus Halsti var både som spillere og som ledere afgørende for, at holdet vandt bronze.

Selv om de to stoppere har rundet henholdsvis 34 og 35 år, er de fortsat cheftræner John Lammers' vigtigste spillere. Faktisk så vigtige, at han allerede nu har gjort op med sig selv, at han kun kan erstatte dem med en spiller udefra.

Læs også: Optakt: FC Midtjylland - Esbjerg fB

- De er meget, meget vigtige for vores hold, både på og uden for banen, og selv om jeg nok har spillere, der kan afløse dem i en, to eller tre kampe, kan vi ikke holde til, at de er ude i flere måneder. Hvis det sker, skal vi hente forstærkning udefra, jeg har lige nu ikke den spiller i truppen, der kan erstatte dem over længere tid, siger Lammers til JydskeVestkysten.

Både Halsti og Austin viste sig da også som pålidelige startere i sidste sæson. Halsti missede kun tre Superliga-kampe, heraf en med karantæne, mens Austin sad ude i sæsonens første syv kampe, men derefter kun missede seks. Han spillede desuden tre pokalkampe, som Halsti blev sparet i.

Anfører Halsti nævnte selv det at holde sig kampklar som sin største udfordring i den kommende sæson, da tipsbladet.dk talte med ham i sidste uge:

- Jeg ved, at jeg er 35 år, så det er ikke det samme som en 20-årig, der siger, at han vil spille hvert minut, så det bliver en stor udfordring igen, om jeg fysisk kan spille så mange kampe.

De to aldrende midtstoppere får chancen for at spille sammen i aften, når EfB åbner sæsonen ude mod FC Midtjylland. Der er kickoff klokken 19.

Superliga

Mere Superliga

Fokus