• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Andreas Arp

Falk: Ligegyldigt, om vi er foran med ét, fire elle syv point

FC Københavns Rasmus Falk ser frem til kampen mod FC Midtjylland, der skal vindes for enhver pris.

Af Andreas Arp

FC København har efter det skuffende premierenederlag til AC Horsens buldret derudaf og finder nu sig selv på en førsteplads i Superligaen efter de første otte runder. 

Ståle Solbakkens tropper har tilmed spillet sig i et europæisk gruppespil, og holdet ser ud til at have fundet i en den rytme, som det aldrig rigtig lykkedes dem at komme ind i i forrige sæson. 

Læs også: FCK-komet på vej tilbage fra skade: Har niveauet til at starte inde

Nu venter der så et tidligt topbrag mod sidste sæsons mestre fra FC Midtjylland, der har vundet de seneste tre indbyrdes opgør over de københavnske løver. Det er dog ikke noget, som sidder i hovedet på FCK-spillerne, mener midtbanespilleren Rasmus Falk:

- Det er en ny sæson. Vi har fået en bedre start, er kommet ind i en bedre rytme og er længere fremme, end vi var på noget tidspunkt i sidste sæson. Det skal vi tage med, og vi skal hurtigt finde ind i den rytme igen efter landskampspausen. Der kommer mange kampe nu, og jeg tror ærligt talt ikke, at der er nogen af de to hold, der har de tidligere opgør i hovedet, siger Rasmus Falk til tipsbladet.dk.

Læs også: Optakt: FC Midtjylland - FC København

FC København står inden kampen med fire point ned til midtjyderne på andenpladsen, så der er tale om en tidlig sekspointskamp i toppen af tabellen. Med flere europæiske kampe i vente medgiver Falk da også, at det ikke vil være dårligt at have et større forspring at give af de kommende måneder. 

Det vigtigtste er dog, at FCK går fra banen i Herning med sejren:

- Der er ingen tvivl om, at det er løgn, hvis man går ud og siger, at man overhovedet ikke kigger på tabellen. Men det er også rigtig tidligt på sæsonen, så selvom det i sidste ende handler om at få så mange point som muligt, er det for tidligt at begynde at tænke for meget på stillingen.

- Vi skal tage en kamp ad gangen. Det er ligegyldigt, om vi er ét, fire eller syv point foran, det handler først og fremmest om, at vi skal vinde den kamp i Midtjylland, siger den 26-årige midtbanespiller.

Rasmus Falk har i den seneste tid døjet med de nakkeproblemer, som han pådrog sig i derbyet mod Brøndby IF i Telia Parken i august. Landskampspausen er derfor faldet godt for midtbanespilleren, der så småt er ved at være nakkeskaden kvit:

- Det har været bedre. Jeg kan måske godt lige mærke lidt, men det er ikke sådan, at det giver problemer. Jeg mærkede ingenting i reserveholdskampen mod OB, træner fuldt med og har heldigvis haft en periode nu, hvor jeg har kunne træne med i alle træningspas. Så det går i den rigtige retning, og det er dejligt, siger Rasmus Falk afslutningsvist.

FC København og FC Midtjylland mødes på MCH Arena søndag aften med kampstart kl. 18.00.

Superliga

Mere Superliga

Fokus