• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Familietragedier sendte tidligere Arsenal-målmand mod Europa - og EfB

Foto: Esbjerg fB

Vito Mannone havde brug for at være tæt på sin familie i Italien efter to familietragedier. Derfor sagde han nej til et lukrativt tilbud i USA og endte i stedet i Esbjerg.

Af Anders Dehn

Mange fodboldfans undrede sig, da Esbjerg fB på transfervinduets sidste dag præsenterede Vito Manonne med en fortid i Premier League. Forklaringen - eller i hvert fald en del af den - skal findes i tragiske omstændigheder i hans familie, fortæller han til JydskeVestkysten.

Mannones mor døde, kort inden han skiftede til Minnesota United i MLS forud for 2019-sæsonen, og da hans far allerede var gået bort mange år forinden, ville målmanden gerne tættere på sin familie. Den bor i Italien.

Læs også:Ventede på Serie A, endte i Esbjerg: Det er vi voldsomt glade for

- Jeg mistede min far som 16-årige tre måneder, før jeg tog til England, og jeg mistede min mor for halvandet år siden, lige inden jeg tog til USA. Min kone og jeg fandt bare ud af, at vi nu har brug for at være tættere på familien hjemme i Italien. USA var for langt væk, siger Vito Mannone til JydskeVestkysten.

Esbjerg-målmanden kunne ellers have tjent kassen ved at blive i Minnesota. The Athletic og lokalavisen Twin Cities Pioneer Press skrev i december, at Minnesota United havde tilbudt ham en ny kontrakt, der ville gøre ham til den bedstbetalte målmand i MLS.

Læs også:Transferbombe: Esbjerg henter tidligere Arsenal-målmand

Medierne skrev ikke det præcise beløb på tilbuddet, men noterede, at Brad Guzan, en anden tidligere Premier League-målmand, tjente lige over fem millioner kroner i 2019. 

Men Mannone valgte Europa og sin familie. Og dermed EfB. Der spiller han på en lejeaftale frem til sommer, hvor hans kontrakt med Reading, som han er udlejet fra, udløber. Derefter er han kontraktfri.

Læs også:AaB-boss skyder vild transferhistorie ned: Det har jeg ikke hørt noget om

Læs også:Overblik: Superligaens vintertransfers 2020

Læs også:"Nul på stribe": Esbjerg tabte for tredje gang i pre-season

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus