FC København banker Silkeborg, men rammes af nye skader

En i forvejen lang skadesliste i FC København blev lørdag længere, da FCK slog Silkeborg 4-2 i Superligaen.

FC København hentede lørdag en 4-2-sejr over Silkeborg i 3F Superligaen, men der var malurt i bægeret for FCK i form af nye skader.

Således måtte Viktor Fischer udgå under opvarmningen, mens midtbanespilleren Jens Stage humpede fra banen med en knæskade kort før pausen.

I forvejen måtte FCK undvære profiler som Jonas Wind, Nicolai Boilesen og Sten Grytebust.

Ståle Solbakkens udvalgte spillede dog en glimrende første halvleg og gik til pause foran 4-0. I anden halvleg fik Silkeborgs Ronnie Schwartz pyntet på resultatet med to scoringer.

Sejren betyder, at FCK blot er ét point fra topholdet FC Midtjylland, der søndag møder OB i Herning.

Silkeborg har endnu ikke vundet i superligasæsonen og ligger derfor sidst.

I lørdagens opgør tog FCK taktstokken fra første fløjt, og det gav pote allerede i det syvende minut, da Silkeborgs Jeppe Gertsen scorede et uheldigt selvmål.

Silkeborg dummede sig igen efter 23 minutter, da Jeppe Okkels begik straffespark, og så gjorde Pieros Sotiriou det til 2-0 fra ellevemeterpletten.

Det indledte en fremragende periode for FCK.

Først scorede Michael Santos til 3-0 i det 28. minut, mens anfører Carlos Zeca seks minutter senere udbyggede til 4-0 med et flot langskud.

Silkeborg-spillerne gik slukørede til pause, men 11 minutter inde i anden halvleg reducerede Ronnie Schwartz til 1-4 efter en god omstilling.

Det gav oprykkerne tro på tingene, og 13 minutter senere var Schwartz igen på pletten og sparkede 2-4-reduceringen i kassen.

Tættere på kom Silkeborg ikke, og derfor er FCK tilbage på sporet i Superligaen efter tre ligakampe uden sejr.