• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FC Midtjylland: Koster en til to millioner kroner at spille kamp uden tilskuere

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Det kan godt være, det ikke er konkurstruende, men det koster alligevel en stor sum penge for FC Midtjylland, at der skal spilles kampe uden tilskuere.

Af Kenneth Jensen

De er en af de klubber, der kan klare den økonomisk, FC Midtjylland, for de har de senere år formået at score gode penge på spillersalg, men det kommer alligevel til at gøre ondt, at klubben skal spille uden tilskuere på hjemmebane i resten af indeværende sæson. Det fortæller administrerende direktør Claus Steinlein i et interview med Herning Folkeblad.

Det er nemlig ikke småpenge, der er på spil for Superligaens tophold i forhold til de hjemmekampe. Divisionsforeningen har netop præsenteret planerne for den resterende del af denne sæson, der for FC Midtjyllands vedkommende tæller en hjemmekamp i Grundspillet og yderligere fem i Mesterskabsspillet. Hver eneste kamp uden tilskuere kan mærkes i kroner og ører.

Læs også:FCM-keeper om EM-drøm: Det er måske blevet sværere

- En normal Superliga-hjemmekamp, uden entré-og kampindtægter, vil koste os omkring én million kroner. Men tabet bliver større i slutspillet, hvor vi oftere vil være meget tæt på udsolgt på stadion, siger Claus Steinlein i interviewet med Herning Folkeblad og fastslår:

- Spiller vi nogle af de "store" hjemmekampe - mod for eksempel FCK og Brøndby - uden fans på lægerne, mister vi indtægter for det dobbelte - altså cirka to millioner kroner per kamp.

Læs også:Coronahjælp til FC Midtjylland: Kommunen lægger millionsponsorat

FC Midtjylland-chefen kan dog glæde sig over, at han og klubben ikke - som det ser ud lige nu - skal spille uden tilskuere i den kommende sæson, da man fra Divisionsforeningens side har annonceret, at man først starter næste sæson op i september med tilskuere.

Det er vigtigt at få færdiggjort denne sæson - med eller uden tilskuere - fordi der er sportslige hensyn som mesterskab, europæiske pladser og op- og nedryking, der skal falde på plads. Samtidig er der store tv-penge, som mange klubber afhænger af.

Læs også:Tidligere Superliga-profil blev agent: Det er faktisk kæmpestort

Læs også:Erik Rasmussen afslører: Dårligt forhold til Vendsyssel-formand

Læs også:FCM-profil om fremtiden i FCM: Fifty-fifty om jeg forlænger eller stopper

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus