Fræk scoring og debutmål da FC Midtjylland trak fra i toppen

FC Midtjylland fører Superligaen med syv point ned til FC København, efter at holdet slog Lyngby med 2-0.

FC Midtjylland er gået i udbrud i toppen af 3F Superligaen, da holdet mandag fortjent besejrede Lyngby med 2-0.

Sejren betyder, at FCM nu har hele syv point ned til de forsvarende mestre fra FC København, som fredag tabte til Esbjerg. Der resterer fem runder af grundspillet.

Hjemmeholdet havde nytilkomne Lasse Vibe og Anders Dreyer i startopstillingen, og de to offensive debutanter viste begge lovende takter undervejs i kampen.

Dreyer scorede det første mål i opgøret, som FCM dominerede i størstedelen af de 90 minutter, hvor Lyngby i perioder havde svært ved at følge med.

Sejren var FCM's første i de seneste fem hjemmekampe mod Lyngby, som på et koldt og blæsende MCH Arena aldrig rigtig var tæt på point.

Efter to forsøg på træværket kom hjemmeholdet fortjent foran efter en halv time, hvor Anders Dreyer scorede på en friløber.

Hjemmeholdet kom tæt på flere scoringer før pausen ved forsvarsspilleren Alexander Scholz og kantspilleren Awer Mabil, men Dreyers scoring blev første halvlegs eneste.

Den midtjyske dominans fortsatte efter pausen, hvor Lyngby dog i perioder var bedre med, end gæsterne var i første halvleg.

Lasse Vibe kom uhyre tæt på sin første FCM-scoring, da han efter en times spil sparkede få centimeter forbi mål.

Knap 20 minutter før tid faldt kampens afgørelse, da FCM's Awer Mabil efter et hjørnespark frækt scorede med hælen.

Oprykkerne fra Lyngby ligger trods nederlaget fortsat nummer otte med to point op til top-6.