• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FC Midtjylland-spiller erkender: Jeg er blevet bange

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Midtjylland-spilleren Dion Cools prøver at holde sig fra supermarkeder før meget sent om aftenen, fordi han frygter at blive smittet med Covid-19.

Af Kenneth Jensen

Han blev købt i januar af FC Midtjylland, men indtil videre er det kun få minutter, der har været for belgiske Dion Cools. I stedet sidder han nu et sted i det jyske og venter på, at han igen kan komme til at spille fodbold, som han jo rejste til Danmark for.

Backen, 23 år, er i Danmark sammen med sin kæreste og deres hunde, men ellers er der ikke meget direkte kontakt med andre mennesker.

Og det er der en god forklaring på.

Dion Cools fortæller i et interview med Sport Voetbalmagazine, at han er blevet bange for at blive smittet med Covid-19.

Læs også:FC Midtjylland har Sory Kaba tilbage i truppen

- Til at starte med var det fint, men efterhånden som det kom tættere på, begyndte jeg også at blive bange. Jeg bryder mig ikke længere om at gå i indkøbscenteret, så jeg forsøger at undgå sådan nogle steder. Det sker oftere og oftere, at jeg ikke går i supermarkedet før klokken 20 for at handle ind, fordi det er der, der er færrest mennesker. Det lyder måske uhøfligt, men jeg forsøger at undgå kontakt med andre mennesker. Symptomerne fra sådan en virus, specielt byrden for lungerne, er ikke godt at få, siger Dion Cools om coronavirus-situationen.

Han og FC Midtjylland-holdet træner fortsat, og spillerne træner i små grupper uden nærkontakt for at holde formen ved lige til den dag, det igen bliver tilladt at spille fodbold i Danmark.

Cools bruger meget tid på at tale med familie og venner over telefonen, og så kan bruger han også en del tid på at studere pyskologi og økonomi, fortæller han.

Og så kan Dion Cools, som FC Midtjylland købte i Club Brugge, ikke klage over manglende opdateringer på coronavirussituationen - truppen sørger for, at de udenlandske spillere får de rette informationer.

Læs også:Midtjysk boost: Angriber og venstre back kommer i aktion for reserveholdet

- Vi har en WhatsApp-gruppe med alle spillere - som de fleste professionelle klubber i dag. Det gør det nemt for en udenlandsk spiller, og vi får på denne måde hele tiden opdateringer på situationen, og hvad der er truffet af foranstaltninger. Jeg har også den perfekte guide i min kollega Alexander Scholz, der guider mig og sikrer, at jeg føler mig godt tilpas her. Han gør det virkelig eksemplarisk, siger Dion Cools.

De to spillede sammen i netop Club Brugge, inden Alexander Scholz i 2018 rykkede hjem til Danmark.

Dion Cools er på en kontrakt i FC Midtjylland, der løber frem til sommeren 2023. Han kan spille begge backpositioner.

Læs også:FCM-assistent hylder nyindkøb: Vi manglede nogle procenter i efteråret

Læs også:Startopstillinger: FCM har superprofil med sig igen

Læs også:Optakt: Hobro IK - FC Midtjylland

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.