• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FC Midtjylland-spiller kan få to guldmedajler: Vil helst afgøre det på banen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Højrebacken Dion Cools håber på at spille mesterskabet til FC Midtjylland, og så regner han i øvrigt med, at han får en medalje for det mesterskab, han har vundet i denne sæson i Belgien.

Af Kenneth Jensen

De ligger i den grad til at vinde mesterskab nummer tre siden 2015 i FC Midtjylland, men arbejdet skal stadig færdiggøres. Med 12 kampe igen af Superligaen har FC Midtjylland 12 points forspring til FC København på andenpladsen.

Så det ser godt ud for klubben fra Ikast og Herning.

Og for Doon Cools, klubbens belgiske højre back, der blev købt i januar, er der en utrolig stor glæde over, at man spiller sæsonen til ende, fordi man så "spiller" om mesterskabet. Han har faktisk allerede en gang tidligere i denne sæson vundet et mesterskab. Sæsonen i Belgien er lukket ned, og Club Brugge, der lå nummer et, vandt mesterskabet. Et mesterskab, Dion Cools med to kampe i denne sæson har bidraget til. 

- Jeg kan modtage en medalje, og det vil da være dejligt at blive dobbelt mester i år. Det er fedt, at vi kan vinde mesterskabet med Midtjylland, og for mig er det også en ekstra motivation, at det kan ske på banen.

- Brugge blev mester, fordi sæsonen blev stoppet. For mig føles det ikke som et mesterskabet, selv om det sikkert er godt at have på cv'et. Følelsen af glæde og fest er der ikke. Det er anderledes. Og derfor er jeg glad for, at vi her kan afgøre det på banen.

- Jeg talte med nogle i Brugge, og de sagde, at det var underligt, og det er jo heller ikke noget, man kommer til at opleve igen. Føler man sig som mester, når man ikke spiller de sidste to måneder? Det ved jeg ikke. Nogle er nok glade, andre ville gerne have spillet mere. Det er blandede følelser. For alle er det sundhed det vigtigste, siger højrebacken til tipsbladet.dk.

Læs også:FC Midtjylland har taget ekstra godt hånd om udenlandske spillere

Han fortæller, at han regner med at blive kontaktet, når Club Brugge går i gang med at uddele medaljer.

En svær tid
For FC Midtjylland-indkøbet skulle skiftet til Danmark være genstarten på fodboldkarrieren, efter han var driblet ind i en blindgyde i det belgiske med få minutter på banen.

Men tilvænningen til Danmark og Superligaen har været svær, fordi han dels har været langt væk fra familien, som han ikke har kunnet se, ligesom han har været meget alene med sin kæreste og deres hund.

- I starten handlede det om at finde sig til rette i vores hjem i Silkeborg. Men da coronaen så kom, var der lidt panik alle steder, og som udlænding var det svært, for vi vidste ikke så meget. Mine forældre var her en weekend, og så begyndte grænserne at lukke. Det var skræmmende. Nu er det to måneder siden, jeg har set dem.

- Men det er trods alt bedre at være i Danmark end i Belgien. Det har været meget værre i Belgien end i Danmark. Her har vi kunnet gå ture, gå ud og handle og kunnet køre en tur til Herning eller Århus. I Belgien måtte man kun gå fem kilometer væk fra sit hus, og man måtte kun opholde sig to personer ad gangen. Nu begynder livet heldigvis at blive bedre igen. Og der er stor lyst til at besøge venner og famiie, siger Dion Cools.

En god ven har den belgiske back dog haft i Alexander Scholz, for FC Midtjylland-stopperen kender Dion Cools fra deres fælles fortid i belgiske Club Brugge, og derfor har han været behjælpelig med informationer, når der eksempelvis har været nye retningslinjer fra den danske regering.

Læs også:Corona-krise: Benham skal dække FCMs underskud på svagt transfermarked

Selv om det har været svært for Dion Cools, har han alligevel kunnet gå på arbejde og træne med FC Midtjylland i små grupper og med afstand i løbet af perioden. Derfor har han også klaret sig. Det har nok været lidt værre for Cools' kæreste.

- Det har nok været svært for hende, ja, især i starten. Vi har gået ture, set tv og set mange serier. I starten gik tiden langsomt, men nu er der allerede gået to-tre måneder. Og så skal man også huske, at der er værre ting end at være i Danmark. Her er alt, vi behøver, og der er ikke problemer. Vi er positive, siger han.

Det kan gå begge veje
FC Midtjylland har været suveræn i denne sæson, hvor topholdet har hentet 62 af 72 mulige point, men en pause som den, man har været ramt af de sidste par måneder, bringer en form for usikkerhed ind. For det er ikke til at sige, hvordan man kommer ud af starthullerne, når holdet møder AC Horsens hjemme den 1. juni.

- Da vi fandt ud af, at vi skulle spille den første kamp den 1. juni, var der jo stor glæde, men omvendt var det jo stadig hele tre uger væk. Det var lang tid. Så sulten har i den grad været der og er der stadig. Det er dejligt at være tilbage i træning og mærke konkurrencen, og alle arbejder på at være på deres bedste. Vi skal bruge alle, for der kommer mange kampe de næste uger.

- Det kan også gå to veje - enten er vi tilbage i flowet, vi havde, da vi sluttede, ellers også skal vi bruge lidt på at finde vores form igen. Vi skal arbejde hårdt på at være skarpe, når vi starte igen, så vi holder distancen i tabellen. Det er jo en skør situation, som der ikke er nogen, der har prøvet før.

- Personligt er jeg positiv, og jeg tror, vi starter godt ud, siger Dion Cools.

Den sidste kamp i grundspillet i Superligaen er for FC Midtjyllands vedkommende en udekamp mod FC Nordsjælland. Derefter følger 10 runder, hvor man møder de andre hold i mesterskabsspillet ude og hjemme.

Læs også:FCM-spiller: Alexander Scholz er den perfekte guide

Læs også:FCM-belgier: Den individuelle kvalitet er lavere

Læs også:FC Midtjylland-spiller erkender: Jeg er blevet bange

Superliga

Mere Superliga

Fokus