• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FC Midtjylland-træner nægter at give op: Vi skal håbe, FCK snubler

Foto: Jan Christensen/Getty Images

De danske mestre er nu otte point efter FC København i toppen af Superligaen, men træner Kenneth Andersen vil stadig jagte den lille mulighed for guld.

Af Kenneth Jensen

I sidste sæson var FC Midtjylland flere gange tæt på at være død og begravet i mesterskabskampen, men de danske mestre kom tilbage og endte med at snyde Brøndby til sidst, så mesterskabet kom i hus.

Og de havde håbet på at gøre det samme i denne sæson.

Men FC Midtjylland tabte torsdag med 0-3 i Telia Parken, og det tæt på slukkede klubbens forhåbninger om at blive dansk mester igen i denne sæson. Otte point er der nu mellem FCK og FCM, og FCK har tilmed en noget bedre målscore.

Selv om det med seks runder igen af mesterskabsspillet i Superligaen ser svært ud, har træner Kenneth Andersen ikke givet op.

- Så længe der er en mulighed for, at det pointmæssigt kan lade sig gøre, skal vi gøre os selv en tjeneste og jagte det og ikke give op. Så kan vi håbe, FCK snubler lidt til sidst, og vi får en chance mere. Så længe der er en mulighed, vil vi gå efter det, sagde træneren efter opgøret.

Kenneth Andersen var især ærgerlig over, at FCM ikke udnyttede mulighederne - for de var der - og samtidig lukkede klubben et par "nemme" mål ind efter dødbolde.

- Vi får jo i første halvleg en skidt start, forstået på den måde, at kvaliteten på bolden ikke var super god, og derfor kom vi lidt under pres med mange standardsituationer. De første forsvarer vi rigtigt godt, men med så mange var de dygtige til at putte en ind. Der var skarpheden til forskel - vi havde et par store chancer i første halvleg, og havde vi scoret på dem, havde det set lidt anderledes ud. Paul (Onuachu, red.) havde også en i anden halvleg, og havde vi reduceret der, var der nok kommet et lidt større tryk, sagde han og roste FC Københavns og aftenens store spiller, Dame N'Doye, der scorede to gange:

- Dame N'Doye gør det i hvert fald rigtig fint for FC København med to mål. Det må vi sige.

FC Midtjyllands næste opgave er en Superliga-kamp mod Brøndby.

Selv hvis det ikke ender med Superliga-guld, er der stadig en mulighed for at få noget sølvtøj med fra sæsonen, hvor FC Midtjylland er i pokalfinalen den 17. maj mod Brøndby.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - AGF

FC København og AGF skal ud i en direkte kamp om andenpladsen i Superligaen. Århusianerne kan gå forbi Ståle Solbakkens mandskab med en sejr.