• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FC Nordsjælland forventer en til to justeringer inden deadline

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Nordsjælland forventer at tage afsked med en til to spillere inden transferdeadline, men det bliver ikke nøglespillere.

Af Ole Hoffskov

Der er kommet masser af millioner i FC Nordsjællands pengekasse denne sommer efter salgene af Runar Alex Runarsson, Mathias Jensen, Ernest Asante og Nicolai Baden Frederiksen. Selv har Farum-klubben kun brugt peanuts på målmanden Nigel Bertrams. 

Så der er i hvert fald økonomi til at handle inden transferdeadlie fredag aften, men det er velkendt, at FCN helst bruger pengene i egen talentandedam, og derfor er der også udsigt til en stille lukning i Farum.

- Det bliver et par rolige døgn for mit vedkommende. Det forventer jeg i hvert fald. Vi har etableret os, som vi rigtig gerne vil, og faktisk har det været et af de bedste transfervinduer for os nogensinde, siger sportschef Carsten V. Jensen til tipsbladet.dk og uddyber:

- Det her er nok det første vindue, hvor jeg ikke føler, vi har haft travlt. Vi forstærker os primært via vores eget akademi, og der har transfervinduet jo altid åbent, så vi har fået samlet en rigtig god trup og høster frugterne af noget, vi har arbejdet på i lang tid.

Han fortæller, at han kan spotte et væld af flueben på transferblokken for sommeren 2018.

- Målet har været at skære truppen til så de spillere, der var i yderkanten af holdet, blev hjulpet videre, samtidig med vi kunne kapitalisere på de spillere, markedet har vurderet var klar. Det er vi også lykkedes med, og så er det selvfølgelig også vigtigt, at vi kapitaliserer på vores arbejde ud fra et økonomisk perspektiv, siger "CV".

FCN-bossen understreger, at transfervinduet ikke er helt lukket, men blot på klem. Ud af sprækken er det planen at afskibe nogle af de yderste medlemmer i truppen. Det kan meget vel være en spiller som Mohammed Fellah. Mads "Mini" Pedersen derimod skal ingen steder - han har ellers været sat i forbindelse med spanske klubber.

- Der kan meget vel ske en ting eller to på afgangssiden, men jeg forventer ikke, at etablerede spillere forlader os. Jeg ved også, at tingene kan ændre sig meget hurtigt, men lige nu er der intet, der tyder på det, fastslår Carsten V. Jensen.

Ryster ikke på hånden over sløj sæsonstart
FC Nordsjælland er efter syv spillerunder placeret på niendepladsen i Superligaen, og det er ikke imponerende med tanke på, at Kasper Hjulmands mandskab hentede bronzemedaljer i sidste sæson. 

Det har dog ikke givet Carsten V. Jensen kløe i fingeren, selv om han kan trykke på transferknappen godt et døgn endnu.

- Vi har en meget interessant trup med en masse kvalitet og talent. Samtidig ved vi, at når man har med så unge spillere at gøre, kan der ske udsving, men det er en risiko, vi lever med, siger "CV" og fortsætter:

- Vi ryster slet ikke på hånden over sæsonstarten. Vi lader ikke et stort talent gå til spilde på bekostning af middelmådig kvalitet udefra. Så vil vi langt hellere have et par mindre gode perioder, og det er rigtigt, at det har vi lige nu i Superligaen. Det skal vi selvfølgelig også have vendt. Vi gjorde det fint i Europa League, og det har kostet lidt i den hjemlige liga. Det er på ingen måde en undskyldning, men en del af forklaringen.

FC Nordsjælland møder OB på søndag. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus