• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Morten Jørgensen

FC Nordsjælland-profil har løst sine mentale udfordringer

FC Nordsjælland-profil har løst sine mentale udfordringer
Foto: Jan Christensen/Getty Images

Mathias Rasmussen føler, at han er blevet bedre til at acceptere fejl i sit spil, og det vil hjælpe FC Nordsjælland i sit spil.

Af Morten Jørgensen

Supersubs er en betegnelse for spillere, der bliver skiftet ind fra bænken og gør en forskel. Sådan en spiller var den tidligere FC Midtjylland-angriber, Christian Olsen, og det tætteste Superligaen kommer på ham må næsten være FC Nordsjællands Mathias Rasmussen.

Den norske kantspiller har spillet en lang række kampe for Superliga-klubben efterhånden, men det er kun meget få gange, at han også er startet på banen. I stedet er han ofte blevet sendt på banen i anden halvleg, hvorefter han har bidraget med mål eller assists.

Alle fodboldspillere vil dog gerne være at finde blandt de 11 startere, men tidligere i karrieren har Mathias Rasmussen haft for vane at tænke for meget over ikke at lave fejl, når han startede på banen. Det har han dog arbejdet ihærdigt på at lave om på.

- Når jeg startede inde, tænkte jeg tidligere for meget over, hvordan jeg skulle spille for ikke at lave fejl. Og lavede jeg så en fejl, fik det mig til at tabe energi og blive for forsigtig i mit spil, fortæller han til FC Nordsjællands hjemmeside.

I løbet af vinterens træningslejr arbejdede han især på de mentale udfordringer, og det ser ud til at hev båret frugt, for han har nu udsigt til flere startpladser.

- Jeg har fået flere synsvinkler på, hvad jeg skal gøre. Det handler om tryghed, og at det er helt ok at lave en fejl. Vi er et hold, der skal turde lave fejl. Så laver vi til gengæld også sindssygt gode ting, og jeg har fået at vide, at jeg skal fastholde mit udfordrende spil. Det er en af mine styrker, og det skal jeg bringe ind i kampene hele vejen igennem, lyder det fra kantspilleren.

I forårspremieren mod Brøndby havde han formået at overbevise Kasper Hjulmand om, at han fortjente en startplads, og her spillede han de første 65 minutter i 3-3-kampen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - AGF

FC København og AGF skal ud i en direkte kamp om andenpladsen i Superligaen. Århusianerne kan gå forbi Ståle Solbakkens mandskab med en sejr.