• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FC Nordsjælland-træner forklarer: Derfor er fem udskiftninger en god idé

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Flemming Pedersen nærmest tripper af glæde over at kunne lave fem udskiftninger i kampe. Det betyder, at han kan give flere spillere spilletid.

Af Kenneth Jensen

Når Superligaen på torsdag vender tilbage med opgøret mellem AGF og Randers FC, bliver det også første gang i dansk klubfodbold, at klubber kan lave hele fem udskiftninger i løbet af kampe.

Nogle er glade for det - som Glen Riddersholm, der frygter skader i et tætpakket program - mens andre - som Lyngby - mener, at turneringen burde slutte, som den startede. Altså med tre udskiftninger.

I FC Nordsjælland er der ingen tvivl om, at Flemming Pedersen er fan af flere udskiftninger..

Læs også:Testkampe i coronapausen: Sådan gør Superliga-klubberne

- Jeg er for fem udskiftninger, fordi det kan give mere spilletid til vores unge spillere. I udviklings-øjemed er det en fordel, siger cheftræneren til tipsbladet.dk og forklarer:

- Jeg kan sagtens følge Lyngbys argument - det er et godt argument - at man ikke skal lave om på reglerne i løbet af en sæson. Men personligt er det en fordel for udviklingen af vores spillere, at de kan få spilletid.

FC Nordsjælland-træneren indikerer, at han har i sinde at gøre brug af alle sine udskiftninger i løbet af kampene, og han har ikke en frygt for, at udskiftningen af et halvt hold får indflydelse på spillet på banen. 

Læs også:Ingen tyske tilstande: Men politiet vil være synlig til Superliga-åbningen

- Nej, for vi har en fasttømret stil, og når der er en anden, der kommer ind, kan det godt være, at det typemæssigt er anderledes, men han kender sine opgaver og roller på banen, siger Flemming Pedersen.

Mandskabet fra Farum spiller allerede på fredag, hvor Silkeborg IF tager imod. Med en sejr kan Flemming Pedersens hold sikre sig en billet til top seks, hvis andre resultater går FC Nordsjællands vej. 

Læs også:Uheld forfølger Nordsjælland-profil: Opereret og færdig for sæsonen

Læs også:Riddersholm giver unge chancen mod FCK: En fin lakmusprøve

Læs også:Medie: Silkeborg-talent nærmer sig Ajax

Superliga

Mere Superliga

Fokus