• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FC Nordsjælland-træner: Vi har ikke nogen førstekeeper

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Nicolai Larsen har spillet samtlige Superliga-kampe for FC Nordsjælland i denne sæson, men fra cheftræneren lyder det, at der ikke er en førstekeeper i klubben.

Af Ole Hoffskov

I FC Nordsjælland kæmper Nicolai Larsen og Peter Vindahl Jensen om spilletiden i målet, og umiddelbart kan det synes ligefor at konkludere, at førstnævnte har vundet den interne målmandskamp i Farum. Nicolai Larsen er startet inde i samtlige 16 Superliga-kampe i denne sæson. 

Det er imidlertid ikke en præmis, cheftræner Flemming Pedersen køber. 

- Det er to Superliga-målmænd, og det er 50/50 imellem dem. Vi har ikke nogen førstemålmand, selv om det er Nicolai, der har stået alle Superliga-kampe. Jeg kan sagtens finde på at skifte målmand fra kamp til kamp alt efter, hvem modstanderen er. Peter og Nicolai har forskellige styrker og svagheder, og det er godt set fra en træners synspunkt, siger Flemming Pedersen til tipsbladet.dk.

Læs også:FC Nordsjælland tester to spillere

FC Nordsjælland-træneren har ikke noget imod at uddybe, hvilke type kampe der passer bedst til Peter Vindahl Jensen, og hvilke type kampe der passer bedst til Nicolai Larsen. 

- Hvis vi møder en modstander, der presser os højt, har vi brug for en målmand, der er god med fødderne, og der er Peter bedst. Det kan også være, vi møder et hold, der satser meget på standarder, og så har vi brug for en målmand, der er god i sine indgreb og til at komme ud i feltet. Der er Peter også rigtig god, siger han.

Flemming Pedersen tilføjer om Nicolai Larsen:

Læs også:FCN-profil er først klar i 2020: Nu ved vi, hvad der er galt

- Nicolai er dygtig én mod én, og så er han dygtig til at placere sig. Han er også meget god til at kommunikere. Han er med andre ord god til meget af det, man ikke kan se på TV.

- På et tidspunkt sagde en TV-kommentator i forbindelse med en redning fra Nicolai, at det var en bold, han også skulle tage, fordi ”han stod lige i skudlinjen”. Ja, men hvorfor gjorde han det? Fordi Nicolai er utrolig dygtig til at stille sig de rigtige steder i målet, lyder det fra FCN-træneren.

Peter Vindahl Jensen er i øjeblikket samlet med det danske U21-landshold, hvor han formentlig også har udsigt til to kampe på bænken. Landstræner Albert Capellas har i den igangværende EM-kvalifikation foretrukket OB's Oliver Christensen. 

Læs også:FCN er klar til at slippe loyal profil: Penge spiller ingen rolle

Læs også:Rosenborgs sportschef stopper med øjeblikkelig virkning

Læs også:Alexander Zorniger ude af billedet i tysk klub

Superliga

Mere Superliga

Fokus