FC Nordsjælland slår SønderjyskE efter comeback

FC Nordsjælland var bagud 0-1 hjemme i Farum, men vandt 2-1 med scoringer efter frispark og hjørnespark.

FC Nordsjælland fortsatte søndag klubbens flotte start på foråret i 3F Superligaen, da det på kunstgræsset i Farum blev til en 2-1-sejr over Sønderjyske.

Dermed har FCN hentet seks point af seks mulige i foråret med en samlet målscore på 8-1, men søndagens sejr var hårdt tilkæmpet.

Sønderjyske kom nemlig tidligt foran, men FC Nordsjælland var dominerende kampen igennem og kom flot tilbage med to mål i anden halvleg. Begge blev scoret efter dødbolde.

Sejren betyder, at FCN tager et stort skridt mod endnu en placering i Superligaens top-6.

Farum-klubben har 34 point efter 22 kampe, hvilket rækker til en foreløbig femteplads. Sønderjyske er fortsat på tiendepladsen med 25 point.

FC Nordsjælland satte sig på begivenhederne fra start, men den afgørende aflevering manglede præcision gang på gang, hvorfor de helt store chancer udeblev.

Værternes manglende skarphed blev straffet efter ni minutter, hvor Anders K. Jacobsen kynisk afsluttede en hurtig omstilling med et fladt skud og sendte Sønderjyske i front.

Føringen gav medførte, at gæsterne stillede sig tilbage i en kompakt defensiv.

FCN sad på det meste, men en række ukarakteristiske fejlafleveringer gjorde, at spillet sjældent flød i første halvleg.

Efter pausen fortsatte FCN trykket og skiftede Kamal Deen Sulemana ind i jagten på en scoring. Den unge debutant skulle hurtigt blive afgørende.

Offensivspilleren fremtvang nemlig et frispark på kanten af feltet. Frisparket sendte Mikkel Damsgaard ved hjælp af en afretning i mål til 1-1 efter 65 minutter.

Ni minutter før tid kom forløsningen for hjemmeholdet, da forsvarsspilleren Abdul Mumin stangede et hjørnespark i nettet til 2-1.

Sønderjyskes Emil Frederiksen ramte overliggeren til allersidst, men heldet var med FCN, der tog en smal, men meget vigtig sejr.