FCN-træner: Umuligt at holde på denne trup
2016-02-12 11:55
Foto: FCN

FC Nordsjælland-træner Kasper Hjulmand glæder sig over Otto Addos ankomst i klubben. Han forventer at se flere udenlandske trænere i sit team i fremtiden.

Da Kasper Hjulmand senest var en del af FC Nordsjælland, havde han folk som Flemming Pedersen, Mark Strudal og John Bredal i teamet omkring sig. De tre trænere er der ikke længere, og istedet er det nye assistenter, der omgiver Kasper Hjulmand på træningsbanen i Farum. 

Den tidligere ungdomstræner Søren Krogh er nu assistenttræner sammen med den tidligere Bundesliga-profil Otto Addo, og så er U19-træner Morten Karlsen også ofte med på træningsbanen, når Superliga-holdet er i aktion. 

Kasper Hjulmand er tilfreds med sit nuværende team, der meget vel kan blive udvidet i løbet af de kommende år.

- Det handler om at have gode ideer, en klar plan og en strategi. Dernæst skal man have knowhow og personalet til at udføre det. Det sidste parameter for at konkurrere er penge og ressoucer. De to første parametre har vi altid levet på. Søren Krogh, Morten Karlsen og Mathias Zangenberg har været her længe, men vi skal også have nye input udefra. Vi har fået Otto Addo til, for det hele skal ikke være indavl. Der skal ofte komme impulser udefra, og derfor vil vi fortsætte med at udfordre os selv ved at tage kapaciteter ind udefra, som ikke er fra vores familie. Vi skal udvikle os, vi skal sætte spørgsmålstegn, og vi skal have kvalitet ind fra andre steder i verden, hvor fodbolden udvikler sig stærkt. Otto er et godt eksempel, og vi vil se mere af det i fremtiden, siger Kasper Hjulmand til tipsbladet.dk. 

Tilgangen af Otto Addo, der både har tysk og ghanesisk baggrund, er blot den første af formentlig flere trænere udefra, der skal bidrage til udviklingen i FC Nordsjælland.

- Det er rigtig vigtigt, at vi har trænere, der kender vores kultur, men det er også vigtigt at få noget udefra. Otto er tysker, og jeg kan godt lide at få noget tysk mentalitet og kultur ind. Han har prøvet meget på egen krop. Han har spillet meget selv, han har trænet i mange år, og han har en enorm stor erfaring i forhold til den tyske måde at gøre tingene på. Samtidig har han rødder i Ghana og har derfor en vinkel på vores samarbejde med Right To Dream-akademiet. Vi vil se vestafrikanske spillere i klubben, og da han har spillet for det ghanesiske landshold, selvom han er tysker, har han forståelse for det. Han er i stand til at fortælle spillerne om de krav, der bliver stillet andre steder. Han kan bakke de ting op, som den tossede cheftræner står og siger med ting, han selv har oplevet, lyder det fra Hjulmand, der gerne ser flere udenlandske trænerprofiler i teamet omkring ham i FC Nordsjælland. 

- Når vi forhåbentligt begynder at vokse og vækste i løbet af de næste år, mener jeg, at det er vigtigt at få knowhow ind fra andre steder i verden. Det vigtigste er, at vi opfatter spillet på samme måde, men vi skal have nogle impulser udefra, for spillet flytter sig meget. Vi skal udfordres som klub, så vi udvikler os. Det kan hurtigt blive navlepilleri, hvis man ikke får impulser udefra, så jeg er sikker på, at vi kommer til at se mere af det, siger Kasper Hjulmand. 

SENESTE NYT...
OP | NED

SUPERLIGA-VIDEO