• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FCK-back vil ikke afskrive Brøndby: Det er et godt hold

Pierre Bengtsson forudser en tæt kamp med FC Midtjylland om guldet, men backen tør heller ikke afskrive Brøndby IF.

Af Ole Hoffskov

FC København og FC Midtjylland var på forhånd udskreget som de to største guldfavoritter i denne sæson, og knap halvvejs i grundspillet tegner der sig for alvor et billede af, at de to klubber er ved at stikke af. Både FCM og FCK er på 25 point, mens de nærmeste forfølgere fra AaB og Esbjerg fB halter syv point efter. 

Og så er der Brøndby IF. 

De fleste havde også spået vicemestrene som en aktør i Superligaens guldstrid, og det kan Alexander Zornigers mandskab nå endnu, men med otte point op nærmer det sig et kritisk stadie for de blå-gule, der ikke har råd til at tabe ret meget mere terræn.

FCK-backen Pierre Bengtsson tør imidlertid ikke afskrive rivalerne fra Vestegnen.

- Brøndby er stadig med i kapløbet. Det er et godt hold, som har haft en svær start, men de skal nok komme igen. Der er mange kampe tilbage, og det kan skifte hurtigt. Hvis et af holdene i toppen oplever en formnedgang, skal der ikke meget til, før man bliver indhentet bagfra, siger Pierre Bengtsson til tipsbladet.dk.

Svenskeren understreger, at FC København først og fremmest har fokus i egne rækker, og han glæder sig over løvernes sæsonstart.

- Det har været en god start. Jeg synes især, at sejren over Bordeaux stikker ud som noget fantastisk sammen med de fire point, vi har i puljen i Europa League. I Superligaen må vi også rose FC Midtjylland for en god start, men vi skal bare blive ved, siger Bengtsson, der mener, at krisetegnene fra sidste sæson er udvisket:

- Vi fik nye spillere ind i transfervinduet, og de har hjulpet os rigtig meget. Andreas Bjelland har givet noget ro til hele fireback-kæden, og så har Dame N'Doye selvfølgelig gjort det fantastisk. Nogle gange skal der ikke meget mere end et par gode indkøb til, og så er vi sluppet for voldsomt mange skader. Sådan er det i fodbold – selv om et år er kort tid, kan der ske meget i forhold til selvtillid, momentum osv. 

FC København har i øjeblikket 11 spillere af sted med diverse landshold, og det betød, at Pierre Bengtsson var én af blot syv spillere, der deltog ved onsdagens træning i hovedstadsklubben.

Superliga

Mere Superliga

Fokus