• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FCK-boss: Mange i erhvervslivet kunne lære noget af Solbakken

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ståle Solbakkens ledelse har været så god, at bestyrelsesformand Bo Rygaard mener, at lederne i andre brancher kunne tage ved lære af FCK-manageren. Han er formand i syv andre virksomheder, og Solbakkens ledelse er noget af det bedste, han har set.

Af Anders Dehn

Hvis Ståle Solbakken er et af de mennesker, der bliver befippet, når han får ros, må denne mandag være en lang dag for ham. For manageren har fået så mange lovord i forbindelse med sin forlængelse med FC København, at han snart kan skrive en hel bog med dem.

Når bestyrelsesformand Bo Rygaard skal forklare, hvorfor Solbakken har fået en ny kontrakt til 2023, hæfter han sig især ved den krise, holdet var igennem i sidste sæson. Og navnlig hvordan Solbakken fik holdet ud af krisen igen.

Læs også: Stort Solbakken-interview: Fik et svagt tilbud fra en elendig Bundesliga-klub

- Der gik det ikke, som det skulle på banen, det var åbenlyst, og der ser man, når man har problemer og udfordringer, forskellen mellem god ledelse og mindre god ledelse. Der blev altså gået til tingene, der blev taget ansvar, der blev gjort de rigtige ting. Der var ikke noget med at pege fingre eller vente eller undskyld eller smutte. Teamet arbejdede 24/7 i en periode, hvor de var på forsiden af alle jeres aviser om, hvor dårligt det gik, siger Rygaard.

- Det var på bagkant af en situation, hvor man to år i træk havde vundet the double og var geniforklaret, og så pludselig stod man der. Det kræver noget både på det mentale og det fysiske niveau, og det commitment, de viste der, var for mig noget af det bedste ledelse, jeg har set, og jeg sidder altså som formand i syv forskellige virksomheder i øjeblikket og har med mange andre at gøre også.

Læs også: Four more years: Ståle Solbakken skriver ny lang aftale med FCK

- Det er flot at se, hvordan vi kom tilbage, og hvordan vi her i foråret har haft en fuldstændig suveræn sæson. Det har jeg været enormt imponeret af. Det har også været afgørende for mig at se, at man i krisetider, som det jo var, evner at arbejde så professionelt med tingene.

Faktisk var der nogle af alle de erhvervsledere, Rygaard kender fra sine øvrige poster, der kunne få noget ud af at kigge Solbakken over skulderen.

- Vores filosofi og min filosofi er, at når man mærker, man har fat i en rigtig god ledelse, så har det det med at forplante sig ned igennem. Og modsat, når man ikke har god ledelse, så er det et spørgsmål om at skynde sig at få ændret på det. Jeg har set gennem årene, hvordan han har evnet at bygge organisationen op, talentudvikling, scouting, alt muligt andet. Meget, meget professionel organisering. Det var der faktisk mange i erhvervslivet, der kunne lære en del af, vil jeg godt sige.

Har Ståles job været i fare?

- Ikke mens jeg har været her (de seneste fire år, red.). Jeg har kunnet se, at der er blevet gjort de rigtige ting. Hvis jeg havde mærket, at man ikke havde energien eller lysten eller tog ansvaret for det, man havde bragt sig selv i, så ville det have været i fare. Men da det slet ikke var tilfældet, virkede det helt modsat. Så er det en af de ting, der har gjort, at jeg har været 100 procent sikker på, at jeg ville anbefale den øvrige del af bestyrelsen og mine ejere, at det var det rigtige at forlænge, siger formand Rygaard.

Ståle Solbakken fortæller selv, at et tilbud fra en stor liga vil kunne lokke ham væk fra FC København, men det går Parken-formanden ikke og frygter.

- Jeg ser mere på det på den måde, at vi har det fælles projekt, og derfor er det ikke noget, der optager mig, siger Bo Ryggard.

Den nye kontrakt varer til sommeren 2023.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC Nordsjælland - AaB

AaB kan vinde for fjerde gang i træk i Superligaen, og de møder et groggy FC Nordsjælland-mandskab. Nordjyderne har revanche til gode efter 0-4-nederlaget mod Farum-klubben i fjor.