FCK-komet blev sen matchvinder i årets første test

FC København spillede mandag middag årets første testkamp, da de mødte FC Roskilde i Telia Parken. Kampen så længe ud til at ende målløs, men i de døende minutter hev hjemmeholdet alligevel en 1-0-sejr hjem.

Som rosinen i pølseenden spillede FC København som det sidste Superliga-mandskab mandag middag deres første træningskamp i vinteropstarten.

I Telia Parken fik de hvidblusede løver besøg af NordicBet Liga-mandskabet FC Roskilde, der for ikke mange dage siden lykkedes med at slå Brøndby IF med 1-3 på den københavnske vestegn.

FCK-manager Ståle Solbakken havde blandet kortene før kampstart, og der var derfor både plads til store profiler som Peter Ankersen, Dame N'Doye og Nicolaj Thomsen i startopstillingen, ligesom at flere reserver fik chancen fra start.

Første halvleg bød på flere gode muligheder til begge hold, men den endte målløs. De to hold gik derfor til pause 0-0, og i anden halvleg fik de fremmødte på lægterne et helt andet FCK-hold at se.

Ståle Solbakken skiftede nemlig 10 mand, og spillere som Denis Vavro, Robert Skov, Carlos Zeca og Viktor Fischer fik dermed de første minutter i benene i 2019.

Særligt FC København havde flere gode chancer i anden halvleg, hvor FC Roskilde også skiftede massivt ud, men målene lod altså vente på sig. I de sidste 10 minutter havde både Viktor Fischer og unge Jonas Wind gode muligheder for at bringe hjemmeholdet i front, men Roskilde-keeper Frederik Vang Larsen reddede det første forsøg, mens stolpen tog sig af nummer to.

Den unge FCK-angriber, der for nylig forlængede sin kontrakt med klubben, gav dog ikke op, og med tre minutter igen kunne Wind så heade et indlæg fra Nicolai Boilesen i netmaskerne til stillingen 1-0, der også blev kampens resultat.

På onsdag rejser FC København til Dubai, hvor klubben kommer til at være på træningslejr til og med den 4. februar. Første testkamp på den tur er på lørdag mod FC Astana.

FC Københavns startopstillinger til henholdsvis første og anden halvleg kan ses herunder.