• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FCK-lejesvend trives i Østrig: Gode venner med Pavlovic

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FCK-lejesvenden Uros Matic har det godt i Østrig og får masser af spilletid i Austria Wien. Udenfor banen har han et tæt forhold til Andrija Pavlovic.

Af Ole Hoffskov

Der var ingen tvivl om, at det ville blive en vanskelig opgave at afløse Thomas Delaney i FC København, og den svære mission faldt i hænderne på Uros Matic, som løverne købte i Sturm Graz i vinteren 2016. Halvandet år senere var serberen fortid i den danske hovedstad.

28-årige Uros Matic formåede ikke at sætte et afgørende aftryk i FC København, og derfor blev han forud for denne sæson udlejet til Austria Wien, hvor han er startet inde i samtlige kampe og har scoret to mål.

- I FC København var jeg med til at vinde The Double, men for at være helt ærlig, fik jeg ikke den spilletid, jeg ønskede i de sidste seks måneder. Jeg var 27 år og søgte derfor en ny udfordring. Jeg kunne godt lide Austria Wien og deres projekt for fremtiden, så nu er jeg her. Jeg kan huske klubben fra min tid i Sturm Graz, siger Uros Matic til Mondo.

Ligesom Uros Matic blev heller ikke angriberen Andrija Pavlovic en succes i FC København, og også han forlod løverne i sommer. Pavlovic er nu også i østrigsk fodbold hos Rapid Wien, og dermed er Matic og Pavlovic' arbejdsgivere arvefjender indenfor kridtstregerne.

Udenfor banen er alt dog hjerteligt imellem de tidligere holdkammerater i FCK.

- Andrija er en ven for livet. Nu er han også min rival, men vi er venner udenfor banen, og sådan ville det også være, hvis jeg spillede mod min bror. Jeg ville give ham mit blod udenfor banen, men inde på banen ville alt være normalt, siger Uros Matic.

Uros Matic og Andrija Pavlovic har stået over for hinanden en enkelt gang i denne sæson, og her løb Matic og Austria Wien med en 1-0-sejr. Uros Matic spillede hele kampen, mens Andrija Pavlovic var på banen i de sidste 20 minutter.

Uros Matic, der er bror til Manchester United-stjernen Nemanja Matic, har kontrakt med FC København frem til sommeren 2021. 

---------------------------

Se masser af Europa League med Tottenham, Arsenal, AC Milan og Nice med Kasper Dolberg til spotpris på Dplay. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus