• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FCK-profil om lønnedgang: Der er ingen, der skal have ondt af os

Foto: Getty Images

FCK-spillerne er gået 20 procent ned i løn, og det manglede bare, lyder det fra Rasmus Falk, der er meget glad for at kunne bidrage i en krisetid.

Af Ole Hoffskov

FC København blev den første klub i Danmark til at sende medarbejderne ned i løn som en konsekvens af den aktuelle coronakrise.

Tirsdag formiddag oplyste de danske mestre, at klubbens spillere, trænerstab og sportslige ledelse går 20 procent ned i løn i de kommende to måneder. Dermed sparer FC København nogle penge i en tid, hvor indtjeningen er faldet markant. 

For spillertruppens vedkommende var der ikke så meget at rafle om, fortæller midtbaneprofilen Rasmus Falk.

- Det er en hård situation, alle står i lige nu, og som ansat i FC København var det her måden, vi kunne hjælpe på. Vi føler os privilegerede hver eneste dag, vi møder på arbejde, hvor vi har optimale betingelser for at præstere i et professionelt miljø, og det setup vil vi meget gerne beholde. Derfor har det også været helt naturligt for os at gå ned i løn i en periode, siger Falk til tipsbladet.dk.

Han fortæller, at en mulig lønnedgang i et stykke tid har været oppe at vende blandt spillerne.

Læs også:FC København-spillere og ledere går ned i løn

- Der har været en dialog om det i spillertruppen i noget tid, og da det kom til stykket, stod vi sammen og fandt ud af det. Det var egentlig ret simpelt, men vi skulle selvfølgelig også vende, om der var nogen, der havde noget imod det.

Var der det? Eller gik det som smurt?

- Ja, stort set. Der er jo altid nogle spørgsmål, og mennesker er forskellige, så selvfølgelig skulle der snakkes om det. Men det var egentlig et fint forløb, og hele truppen bidrager. Jeg er personligt meget glad for den her løsning.

I dansk fodbold er FC København absolut lønførende, og derfor er det også en lang række af de bedst betalte spillere i Superligaen, der nu giver afkald på en femtedel af en meget høj månedsløn.

Det er kun fair, lyder det fra Rasmus Falk.

Læs også:Solbakken: Vi går ned i løn for at stå stærkere efter krise

- FCK betaler en højere løn end de andre klubber i Danmark, det er jo ikke nogen hemmelighed. Der er ikke nogle i truppen, der bliver sat på gaden, fordi vi må give afkald på 20 procent i to måneder. Vi har det godt og er meget privilegerede. Det er ikke os, man skal have ondt af, siger han og tilføjer:

- Der findes rigtig mange mennesker i øjeblikket, der bliver syge, mister deres job og mister en masse livskvalitet. Det er dem, alle tanker skal gå til i den her situation. I den forbindelse betyder det ingenting, at nogle fodboldspillere går lidt ned i løn, men det var den måde, vi kunne bidrage.

FC København blev som nævnt den første klub i Danmark til at sende spillerne ned i løn, og det er næppe utænkeligt, at flere følger efter i de kommende uger. Løverne har dog ikke skænket signalværdien en tanke.

- Det betyder ikke noget for mig at være først ude. Jeg skal ikke gøre mig til dommer over, hvad der er rigtigt og forkert, og hvad andre klubber bør gøre. Vi i FCK får også en bedre løn end i andre klubber, så det vil være for nemt og helt forkert af mig at sige alt muligt og gøre mig til overdommer. Jeg kan bare sige, at jeg er rigtig glad for, at vi i spillertruppen i FC København kan bidrage på den måde, vi gør her, siger Rasmus Falk.

Det er stadig uvist, hvornår Superligaen kan genoptages. 

Læs også:FCK-anfører om lønnedgang: Vi kan ikke løse situationen

Læs også:Efter coronakrisen: Klubberne vil miste sponsorindtægter

Læs også:Vavro og Mraz' tidligere klub er gået konkurs

Læs også:FCK-profil venter stadig på afklaring i sag om overfald

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus