• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FCK-profil tripper for at komme i gang: Selv journalisterne savner vi

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København Rasmus Falk kan slet ikke vente med at komme i gang med at spille fodbold igen. Han savner alt ved den gamle hverdag.

Af Ole Hoffskov

I godt tre uger har fodbolden ligget stille i Danmark, og det er endnu ikke til at sige, hvornår der bliver åbnet op, så bolden igen kan rulle på de danske stadions.

På et pressemøde mandag fastslog statsminister Mette Frederiksen, at samfundet gradvist kan blive åbnet efter påske, hvis danskerne fortsætter med at følge retningslinjerne fra myndighederne. Hvor i rækkefølgen fodbolden befinder sig, er der ingen, der ved.

Mens vi venter på svaret, forsøger de 14 Superliga-klubber at forberede sig på den bedst mulig måde, og FC København-profilen Rasmus Falk kan slet ikke vente med at komme i gang igen.

- Fodbold er en lille ting i det store verdensbillede lige nu, og det skal man hele tiden huske på, men det er helt vildt, som jeg savner det. Jeg savner kampdagene, jeg savner det sociale, jeg savner den daglige træning. Ja, det er lige før, jeg vil sige, at vi spillere savner jer journalister, siger Rasmus Falk med et grin til tipsbladet.dk.

Læs også:FCK-profil om lønnedgang: Der er ingen, der skal have ondt af os

FCK-spillerne blev i sidste uge lukket ind på klubbens træningsanlæg på Fredriksberg igen, men det er under forhold, der er langt fra den normale hverdag.

- Vi har et rigtig godt setup i FC København, og det har vi også formået at have under pausen. Vi møder ind og træner i små grupper, men vi holder selvfølgelig afstand til hinanden og tager alle mulige forholdsregler. Det er selvfølgelig ikke det samme som under normale omstændigheder, men det er okay, siger Falk og tilføjer:

- Vi kan ikke genskabe kampsituationerne, når vi ikke må nærme os hinanden, men vi kan holde fysikken ved lige, og det er vigtigt. Vi træner lidt med bold, men ellers bliver det til mange ture i skoven – selvfølgelig med afstand til hinanden og til andre.

Divisionsforeningen opstillede tidligere på ugen tre scenarier for, hvordan man kan afvikle den resterende del af turneringen. Hvilket af de tre scenarier, der skal tages i brug, afhænger af, hvornår der gives grønt lys til at spille fodbold, og det kan meget vel ende med, at der skal spilles mange kampe på meget kort tid.

Læs også:Rasmus Falk åbner for udlandsskifte: Ståle og jeg har en plan for mig

Den udfordring er man klar på i FCK.

- Vi er jo vant til et tæt program. Det er sådan, vi forbereder os hver eneste sæson, så det er jeg sikker på, vi kan klare. Det bliver bare fedt at spille fodbold igen, hvis vi forhåbentlig får lov til det.

- Hvis vi skal spille kampe hver tredje eller fjerde dag, er det ikke noget problem, men det er klart, at hvis det bliver tættere end det, er der nok nogle klubber, der får det svært, fordi deres trup ikke er sat sammen til det. Men det må vi se på til den tid. Lige nu håber vi bare, at sæsonen kan genoptages, lyder det fra Rasmus Falk.

FC København er 12 point efter FC Midtjylland i toppen af Superligaen. 

Læs også:Solbakken hyggede sig med legendarisk FCK-kamp: Fik lov af konen

Læs også:Solbakken: Vi skal tage vare på specielt de udenlandske spillere

Læs også:Tibbling vil blive lang tid i Brøndby: Er stolt over at være i så stor en klub

Læs også:Fischer: Det eneste gode ved situationen er, jeg kan få fysikken på plads

Læs også:Solbakken forventer ikke fodbold foreløbig: Vi skal væbne os med tålmodighed

---------------------------

Se alle de fede Europa League-kampe på Dplay til spotpris for Tipsbladets læsere - SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus