• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

FC København indkasserer hele 29 millioner kroner på salget af William Kvist til VfB Stuttgart.

Af Søren Hanghøj Kristensen

Der findes gode salg - og så findes der rigtig gode salg. Martin Albrechtsen (25 mio., red.) var et rigtig godt salg, da han skiftede FCK ud med West Bromwich i 2004, og det samme var Winston Reid, da FC Midtjylland sidste sommer skød ham af til engelske West Ham for over 30 millioner. Nu tilslutter FC Københavns anfører William Kvist sig kategorien af de rigtig gode salg.

Læs også: William Kvist solgt til VfB Stuttgart

FC Københavns sportsdirektør, Carsten V. Jensen har så gjort et fremragende stykke arbejde med salget af Kvist. Sportsdirektøren har haft gode kort på hånden i forhandlingerne med tyske VfB Stuttgart, men han har også spillet dem noget nær perfekt. Stuttgart ville have Kvist, og Carsten V. Jensen kunne dermed læne sig tilbage og lurepasse, indtil den tyske klub imødekom hans krav. Det har de nu gjort, og de har dermed betalt 29 millioner kroner for en spiller, der blot har et år tilbage af sin kontrakt.

- Salget (af William Kvist, red.)  forventes at have en positiv virkning på resultat før skat for 2011 på 29 mio. kr., skriver FC København i en meddelelse til fondsbørsen.

Så sent som i går kunne FC København præsentere William Kvists afløser i form af den norske landsholdsspiller, Christian Grindheim. Ifølge Ekstra Bladet kostede han de danske mestre mellem fem og seks millioner. FCK går altså ud af midtbanerokaden med et plus på mellem 23 og 24 millioner kroner. Ikke nogen dårlig forretning...