FCK sikrede tre point i Esbjerg

FC København sikrede en 2-0-sejr over Esbjerg fB.

FC København brød Esbjerg fB’s sejrsstime, da de søndag eftermiddag slog vestjyderne 2-0 på udebane. Og den sejr blev grundlagt i løbet af kampens første tyve minutter.

Der skulle nemlig kun gå seks minutter, inden gæsterne havde bragt sig på 1-0. Andreas Bjelland viste sit fantastiske overblik, da han sendte Viktor Fischer i dybden med en lang aflevering. Fischer kunne derefter sende et fladt indlæg ind i boksen, hvor en helt fri Dame N’Doye uden problemer kunne sætte bolden i nettet.

Efterfølgende var Markus Halsti tæt på at udligne på et hjørnespark, men finnens hovedstød blev clearet, og i stedet kunne FC København udbygge føringen lidt efter.

Carlo Holse og Peter Ankersen kombinerede flot i højresiden, inden sidstnævnte afsluttede. Den blev dog reddet af Jeppe Brinch, men højrebackens clearing endte uheldigvis foran Fischer, der fra det lille målfelt sikkert scorede til 2-0.

Esbjerg fB havde igen optræk til flere chance i det resterende af første halvleg, men gang på gang manglede kvaliteten og skarpheden for oprykkerne.

Det gjorde den også i starten af anden halvleg, hvor både FC Københavns Holse og Esbjerg fB’s Jacob Sørensen kom til store chancer. Ingen af dem formåede dog at sende bolden i kassen.

Hjemmeholdet havde optræk til adskillige chancer, hvor Rafael van der Vaart fik vist nogle af de evner, han besidder, men ligesom i første halvleg manglede det sidste for Esbjerg fB.

FC København kom imidlertid også frem til enkelte chancer, og især Nicolaj Thomsen vil ærgre sig over, at han ikke kom på måltavlen, da han akkurat sendte Robert Skovs flotte indlæg forbi med et kvarter igen.

Der blev ikke scoret mere i anden halvleg, og FC København sikrede sig dermed tre point med en 2-0-sejr. Det betyder, at de stadig topper Superligaen med 19 point efter otte kampe. Esbjerg fB holder fast i deres sjetteplads med 11 point.