FCK slap med skrækken: Skulle helt i straffekonkurrence mod Hillerød

FC København havde store vanskeligheder, men de klarede sig videre mod 2. divisionsklubben Hillerød i pokalturneringen.

Til daglig spiller Hillerød mod klubber som Avarta, Holbæk og Skovshoved i 2. division, hvor de for tiden er på fjerdepladsen i deres afdeling af den brede række. Ikke desto mindre gav sjællænderne de danske mestre fra FC København kamp til stregen i 16-delsfinalerne i den danske pokalturnering.

Her endte det med en sen sejr til FCK efter straffesparkskonkurrence i et opgør, som endte 1-1 efter ordinær- og forlænget spilletid. Det var dog også et opgør, hvor det lykkedes for Hillerød at holde københavnerne fra scoring i 76 minutter. Det kommer også efter efter en tid, hvor de tre seneste kampe i Superligaen er endt med ét point.

Det var endvidere sådan, at det lykkedes for anfører Jonathan Witt fra Hillerød at heade bolden i kassen efter holdets første hjørnespark i kampens 73. minut, som skabte tro og håb for dem.

FCK sendte herefter Viktor Fischer på banen. Han skulle ikke bruge lang tid på banen, inden han havde udlignet for FCK, som var offensivspillerens første mål i denne sæson. Fischer var ikke den eneste interessante indskiftning, da også Dame N'Doye fik græs under støvlerne for første gang efter en længere skadespause.

Det var desuden en kamp, hvor Nicklas Bendtner fik sin første startplads for Ståle Solbakkens tropper, men til trods for gode muligheder, så lykkedes det ikke for den forhenværende Arsenal- og Juventus-spiller at få scoret i kampen. Han sendte dog sit skud i straffekonkurrencen sikkert i mål.

De første 90 minutter plus tillægstid var dog ikke nok til at finde en vinder, så kampen måtte i forlænget spilletid, hvor Rasmus Falk efter et par minutter fik sit andet gule kort i kampen, og dermed blev han præsenteret for et rødt kort. Det betød også knap en halv time i undertal for FCK'erne. Med 11 minutter tilbage fik Nikolaj Kristensen fra Hillerød samme behandling, og derfra var det 10 mod 10.

Heller ikke forlænget spilletid var nok, og i straffesparkskonkurrencen blev Hillerøds Jonathan Witt skurken sammen med Magnus Klarskov, som begge brændte for Hillerød, og så var fire sikre FCK-mål rigeligt til at gå videre.