FCK slider sig til fuld gevinst i Europa League-åbning

På en scoring af Michael Santos fik FCK fuldt udbytte i Europa League-premieren mod schweiziske FC Lugano.

Spillet var langtfra perfekt, men det var resultatet til gengæld, da FC København åbnede gruppespillet i Europa League med en sejr på 1-0 hjemme mod schweiziske FC Lugano.

I en til tider noget uskøn affære blev Michael Santos matchvinder for Ståle Solbakkens FCK-tropper med et mål kort efter pausen.

Bedømt på de første 45 minutter har Ståle Solbakken stadig ikke fået knækket koden til, hvordan han får sat en slagkraftig offensiv sammen efter skaderne til Jonas Wind og Dame N'Doye.

Pieros Sotiriou og Michael Santos leverede rigeligt med løbearbejde, men ingen af dem formåede i ret mange tilfælde at presse det schweiziske forsvar, som ellers var til at tale med.

Det var dog ikke kun de to angribere, som havde det svært.

FCK dominerede spillet i den første halve time, men ud over et udmærket hovedstød af Sotiriou og et flot hug på stolpen af Pierre Bengtsson var københavnerne tandløse i og omkring Luganos felt.

Karl-Johan Johnsson i FCK-målet havde heller ikke meget at se til, hvor schweizerne indledningsvist kun i få tilfælde sværmede omkring hans målfelt.

I det sidste kvarter inden pausen kom gæsterne mere med i spillet - godt hjulpet af flere uprovokerede afleveringsfejl fra FCK'erne.

Det blev også til et par afslutninger fra gæsterne, men Bengtssons stolpeskud forblev første halvlegs højdepunkt i en noget tam affære.

De gjaldende FCK-fans råbte imidlertid ikke forgæves på tribunerne. Tidligt i anden halvleg kom det mål, som kunne bringe lidt ro ind hos hjemmeholdet.

En af banens bedste, Pierre Bengtsson, tog et godt ryk mod baglinjen, og med et skarpt indlæg ramte han fremadstormende Michael Santos i panden. Upresset og uden besvær headede han føringsmålet i kassen.

Målet fik ikke Lugano til at krybe ud af den kompakte formation med fokus på omstillinger, og FCK havde rigeligt med boldbesiddelse.

Efter 63 minutter fik Rasmus Falk en stor chance i feltet, men han afsluttede dårligt, og bolden gik langt over.

Det forløsende 2-0-mål kom ikke, og godt et kvarter før tid fik FCK en slem forskrækkelse, da Lugano fik bolden i nettet, men de danske mestre blev reddet af en offside-kendelse.

Få minutter senere var FCK dog ekstremt tæt på 2-0, da en Lugano-forsvarer sparkede bolden på undersiden af egen overligger, men schweizerne klarede frisag.

Der faldt ikke yderligere scoringer, selv om gæsterne slutteligt fik etableret et pres omkring FCK-feltet. Det danske hold slap helskindet fra en lidet overbevisende præstation og kan sætte tre point ind på kontoen.