• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FCK-spiller var Alex Fergusons sidste indkøb: Specielt at tænke på

Foto: Getty Images

Guillermo Varela var det sidste indkøb, Alex Ferguson foretog i Manchester United. I et interview med Tipsbladet fortæller FCK-spilleren om sin tid i den engelske storklub.

Af Ole Hoffskov

FC København-backen Guillermo Varela har et CV, som man sjældent oplever hos en Superliga-spiller.

Uruguayaneren har en fortid i Manchester United, og han har en aktie i storklubbens samlede sejr i FA Cuppen i 2016. I Manchester United var han under ledelse af Alex Ferguson, og da han forlod De Røde Djævle første gang på en lejeaftale, var det for at lade sig udleje til Real Madrid Castilla, der netop havde ansat Zinedine Zidane som cheftræner. 

Guillermo Varela blev hentet til Manchester United fra Penarol i hjemlandet og fik en fem-årig aftale. FCK-spilleren blev det allersidste indkøb, Alex Ferguson foretog i sine mere end 25 år på Old Trafford.

Læs også:Gider ikke flere skader: Bjelland har trænet ekstra i vinterpausen

- Det er lidt specielt at tænke på, siger Guillermo Varela i et stort interview med Tipsbladet.

Højrebacken skiftede til Manchester United i 2013 lige i kølvandet på et engelsk mesterskab. Her syv år senere er det stadig storklubbens seneste af slagsen. Da Varela ankom til England, resterede der fire kampe af sæsonen, men Uniteds mesterskab var allerede i hus. 

- De to uger var en drøm. Jeg ikke ikke tro, at jeg virkelig var der og trænede sammen med Ferdinand, Giggs, Van Persie, Scholes og alle de andre. Jeg kunne ikke sige et ord på engelsk, men de spansktalende spillere som Antonio Valencia og Javier Hernandez og de brasilianske tvillinger Rafael og Fabio hjalp mig meget, siger Varela og sætter nogle ord på Alex Ferguson:

Læs også:FCK'er beskyldt for alkoholproblemer: De skulle bare holde kæft

- Det var mest Fergusons assistenter, der var på træningsbanen. Han sad på sit kontor og kom ned på banen en gang imellem og sagde nogle ord. Måske havde han allerede besluttet sig for at stoppe, men jeg tror ikke, der var nogen i klubben, der vidste det på det tidspunkt.

Guillermo Varela nåede at spille 11 kampe for Manchester United, inden han forlod klubben. Den ene var mod FC Midtjylland pÅ Old Trafford, da storklubben vandt 5-1 i 1/16-finalen i Europa League. Varela noterede sig for to assists i det opgør. 

Du kan læse hele interviewet med Guillermo Varela i Tipsbladet, som er på gaden i dag, fredag. Du køber Tipsbladet sammen med Ekstra Bladet. 

Læs også:Optakt: Esbjerg fB - FC København

Læs også:Chance-helten: Derfor er Superliga-talentet millioner værd

Læs også:Solbakken slår fast: Kommer ikke til at lægge stort pres på Kaufmann

Superliga

Mere Superliga

Fokus