• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FCK-yndling afviste jobbet: Tidligere Brøndby-spiller bliver træner i Sverige

Foto: Getty Images

Marcus Lantz, der har en fortid som i Brøndby IF, er blevet træner, og i dag har han fået sit første job i den bedste fodboldrække i Sverige. Han skal træne opryllerne Mjällby AIF, som Tobias Linderoth forleden takkede nej til.

Af Anders Dehn

Som spiller optrådte Marcus Lantz i den bedste række i Sverige, Danmark, Italien og Tyskland, og nu får han også chancen som træner. Han er netop blevet udnævnt som ny chef for Allsvenskan-oprykkerne Mjällby AIF.

Klubben skriver på sin hjemmeside, at Lantz har fået en etårig kontrakt med option på endnu et år, og at han overtager styringen af holdet, når det begynder træningen til januar.

Læs også:Tidligere FCK'er afviste svensk klub: Af familiemæssige og sociale årsager

- Det er gået rigtig hurtigt. Han var på vores listen, men jeg mødtes med ham i søndags og følte, at vi klikkede med det samme. Det føles godt, og han står for de værdier, som vi synes er vigtige, for at en træner skal passe ind i Mjällby IF, siger sportschef Hans Larsson til Fotbollskanalen.

Den nu 44-årige Marcus Lantz stoppede sin spillerkarriere i 2012 og blev derefter først U21- og så cheftræner i Örgryte i Superettan, og de to seneste år stod han i spidsen for Kopparbergs/Göteborg FC i den bedste række for kvinder i Sverige.

Som spiller nåede han at spille hundredvis af kampe for hold som Helsingborgs IF, Torino, Hansa Rostock, Brøndby IF og Landskrona BoIS.

Læs også:Tidligere Brøndby-spiller er gået trænervejen: Har fået tilbud fra flere klubber

Lantz erstatter succestræneren Milos Milojevic, der førte Mjällby op i Allsvenskan. Triumfen fik parterne til at genforhandle den kontrakt, der ellers løb to år endnu, men de kunne ikke blive enige om vilkårene for en ny aftale - og blev så i stedet enige om at rive den gamle over.

Den tidligere FC København-spiller Tobias Linderoth, der stod over for Lantz flere gange i Superligaen i midten af 00'erne, afviste forleden jobbet i Mjällby. Hans familie bor for langt væk, så han kunne ikke få det til at hænge sammen.

Læs også:Avis: Allan Kuhn kan afløse Lantz i svensk klub

Læs også:Tidligere Brøndby-profil fyret som træner

Læs også:Örgryte-træner hylder Elmander: Han betyder meget

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020