• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FCK's tredjekeeper foran debut: Det bliver helt vildt fedt

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København stiller formentlig med tredjevalget Frederik Ibsen i målet i søndagens kamp mod Esbjerg fB. Den 22-årige målmand har ikke spillet et eneste minut for løverne i denne sæson.

Af Ole Hoffskov

Når FC København går på banen i Esbjerg søndag aften, vil det med al sandsynlighed være med en 22-årig debutant i målet.

Jesse Joronen har karantæne, og Stephan Andersen gik i stykker mod FC Midtjylland, og det vil sige, at turen er kommet til tredjevalget Frederik Ibsen, der har siddet på bænken nogle gange for løverne i denne sæson, men ikke været i nærheden af spilletid. 

Nu går han direkte fra tribunen til banen i en kamp, hvor der ganske vist ikke er det store på spil for FC København, men som kan markere en mindeværdig dag for den unge målmand.

- Hvis Ståle vælger mig, så bliver det da helt vildt fedt. Det er jo det, jeg knokler for hver dag til træning, og jeg har været i klubben en del år efterhånden, så det vil være en stor ting for mig. Men sker det, så vil jeg jo også gå til det som til enhver anden kamp og bare gøre det bedste, jeg kan, siger Frederik Ibsen til tipsbladet.dk.

Han medgiver, at det ikke stod skrevet i stjernerne, at det skulle blive til debut for FC København i denne sæson. 

- Når man har målmænd som Jesse og Stephan foran sig, så er det klart, at det ikke ser nemt ud, men jeg går på træningsbanen hver dag for at vise, at jeg er god nok, og jeg udvikler mig hele tiden i samarbejdet med dem og Kim Christensen som målmandstræner. Jeg er måske lidt overrasket, men hvis det bliver mig, så glæder jeg mig bare vildt meget til at være med til at jagte tre point i Esbjerg, siger Frederik Ibsen, der er rolig forud for kampen:

- Jeg er altid spændt på en god måde, men jeg er ikke nervøs eller bange for det. Jeg elsker at konkurrere og spille kamp, så det overskygger langt det andet. Jeg føler helt sikkert, at jeg er klar til det, og jeg ved også, at jeg har nogle vildt dygtige holdkammerater, som vil gøre deres for at støtte mig og hjælpe mig, hvis jeg skal spille.

Frederik Ibsen er et produkt af FCK's egen talentskole og vendte retur fra et ophold i Vendsyssel FF forud for denne sæson. Han vidste godt, hvad han gik ind til - en sæson med meget ringe udsigt til spilletid. Alligevel har han nydt hverdagen på Frederiksberg.

- Min udvikling har været god, synes jeg. Jeg har været meget bevidst om, at jeg har stået bag de to andre, men det betyder jo ikke, at jeg ikke har taget kampen op hver dag. Jeg har også spillet en del reserveholdskampe, hvor jeg måske har haft lidt rigeligt at se til, men det er også med til at udvikle mig. Jeg lærer hver dag af de andre målmænd, men også af de fantastisk dygtige spillere, der er omkring mig på banen, så jeg suger til mig og føler, at jeg bliver bedre hele tiden, siger målmanden.

Når Frederik Ibsen har fået spilletid i denne sæson, har det været for FC Københavns reserver, og lige så gode løverne har været i Superligaen, lige så elendige har reserveholdet været. Holdet taber næsten hver gang, og ikke sjældent bliver det til en ordentlig røvfuld. Alene i 2019 har FCK-reserverne tabt to gange med tenniscifrene 0-6.

Frederik Ibsen har spillet syv reserveholdskampe og indkasseret 24 mål - altså et lidt kedeligt snit på 3,24 pr. kamp.

- Det er sgu aldrig sjovt at lukke mange mål ind. Jeg går jo altid ind for at jagte et clean sheet, men vi har desværre haft nogle udfald i nogle af vores reserveholdskampe, hvor vi har lukket for mange mål ind. Det har jeg forsøgt at bruge som motivation og læring, selvom det jo er irriterende som spiller og målmand. Heldigvis er det jo kampene i Superligaen, der er de afgørende, og der har vi været noget skarpere, siger han.

Frederik Ibsen nåede at spille tre førsteholdskampe for Vendsyssel FF - i pokalturneringen mod Lystrup IF, Brabrand IF og SønderjyskE. 

Superliga

Mere Superliga

Fokus