• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FCM-boss om Vibe: Det har ingen betydning for Marcondes' fremtid

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland har hentet Lasse Vibe fra 1. januar, og samme dato stopper Emiliano Marcondes' lejeaftale. Signingen skal dog ikke ses som et udtryk for, at Marcondes ikke forlænger. Til gengæld er Vibe supplement til Sory Kaba og Junior Brumado.

Af Anders Dehn

Når 2019 bliver til '20, bliver FC Midtjylland en angriber rigere. Lasse Vibe vender hjem til dansk fodbold, og dermed skal han tage kampen op klubbens øvrige angribere: Sory Kaba og Junior Brumado.

Formålet er, at Vibe skal give bringe noget med sig, som hverken Kaba eller Junior leverer. Det fortæller sportschef Svend Graversen til tipsbladet.dk.

- Han er en type, der har andre kompetencer end Junior og Kaba. Det er en spiller, der har noget rutine, og det har vi brug for. Og så er det en spiller, som kan supplere og dække flere positioner, så vi er mere fleksible i offensiven. Det giver os flere strenge at spille på, lyder det fra Graversen.

Læs også:Officielt: FC Midtjylland henter Lasse Vibe

Selv om FC Midtjylland fører Superligaen, har de to nuværende angribere bare scoret to gange til sammen i denne ligasæson. Det er dog ikke derfor, klubben har hentet Vibe.

- Jeg er helt sikker på, vi havde hentet ham alligevel. Det er en unik mulighed, og man skal også gribe de muligheder, der opstår. Vi er glade for og stolte over, at Lasse har valgt at tage tilbage til Danmark, og at han vil fortsætte karriere hos os, siger sportschefen, der har nydt godt af tilbagemeldingerne fra Brentford, hvor Vibe spillede i to et halvt år.

- I høj grad. Han er kendt af flere flok i huset og af Brentford, og han har haft en flot tid derovre og tidligere haft Ove Pedersen (assisterende sportschef, red.) som træner i FC Vestsjælland. Så vi kender ham spillemæssigt og på det personlige plan. Alle de steder, han har været, har han været vellidt og velanset, hvilket er et kæmpe plus.

Læs også:Lasse Vibe: Frækheden i FC Midtjylland tiltaler mig

Den nu 32-årige Lasse Vibe er tidligere topscorer i Allsvenskan og tidligere landsholdsspiller, men omvendt er det også tre sæsoner, siden han scorede et tocifret antal mål. Sportschefen glæder sig dog til at få gavn af Vibe alsidighed og rutine.

Vibe tiltræder altså 1. januar, og samme dato står Emiliano Marcondes' lejeaftale til at udløbe. Marcondes er ligeledes en alsidig offensivspiller, så betyder VIbes ankomst, at FC MIdtjylland ikke forlænger med Marcondes?

- Overhovedet ikke. Det her giver større alsidighed i offensiven, men han og Emiliano er to fuldstændig forskellige typer. Det er stadig ikke afgjort, om vi forlænger med Emiliano, siger Svend Graversen.

Lasse Vibe spillede sin sidste kamp for IFK Göteborg i lørdags, da holdet smadrede Östersunds FK 7-1. Den danske anfører tog afsked med en enkelt scoring, hans femte i 20 ligakampe i denne sæson.

Læs også:Solbakken: Hvis FCM havde vores program, havde vi allerede vundet ligaen

Læs også:Det lærte vi af Superligaen: Kontroversielle domme - vi venter på VAR

Læs også:Overblik: Sådan ser slutspillet i Superligaen ud