• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FCM-boss svarer FCK igen: Solbakken skal have styr på matematikken

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC Midtjylland-bossen skyder nu lidt tilbge mod FC København og i særdeleshed Ståle Solbakken, der har talt om et afgjort mesterskab, hvis FC Midtjylland havde FCK's kampprogram.

Af Kenneth Jensen

Der er topmøde i Superligaen på søndag, hvor topholdet FC Midtjylland får besøg af nummer to, FC København. Med fire point mellem de to hold er det FC København, der har mest at tabe, for med et nederlag vil man være hele syv point efter Brian Priskes tropper.

Selv om der stadig er flere dage til kampen, og selv om FC København torsdag aften har en kamp i Europa League-gruppespillet mod Dynamo Kiev, er der allerede blevet sagt en del interessante ting før kampen.

Mest markant fra Ståle Solbakken, der efter søndagens sejr over SønderjyskE sagde, at FC København allerede havde vundet mesterskabet, hvis FC Midtjylland havde haft FCK's kampprogram og FCK's skader denne sæson. Det gentog han mandag i programmet "Offside", hvor han også fik sagt, at FC Midtjylland ikke er en international klub. Du kan læse hele Ståle Solbakkens udlægning fra programmet "Offside" nederst i denne artikel.

FC Midtjyllands bestyrelsesformand, Rasmus Ankersen, svarer nu nordmanden igen. Det gjorde Ankersen sådan set allerede tirsdag, hvor han på svarede på Solbakkens kommentarer. Og det uddyber formanden til tipsbladet.dk i et mailsvar.

Ståle Solbakken talte både efter kampen i søndags og mandag i programmet "Offside" om, at de allerede havde vundet mesterskabet, hvis det var jer, der havde deres skader og kampprogram denne sæson. Hvad tænker du om det?
- At der nok er noget med matematikken, han lige skal have tjekket op på.

Er det nedladende sagt, eller hvordan ser du det?
- Nej, slet ikke. Halvdelen er lidt god lir, og halvdelen er sikkert et tidligt forsøg på damage control, hvis det skulle gå galt på søndag.

Du har på Twitter indikeret, at der bliver pylret en del fra Ståle Solbakkens side. Eller at der er rigeligt med undskyldninger. Hvorfor, og hvad mener du med det?
- Når man har så dygtige spillere i truppen som FCK, og tilmed det i øvrigt velfortjente økonomiske privilegium, at man kan bruge 30 millioner på at erstatte sine skadede spillere, så synes jeg, man skal snakke lidt mere om de spillere, man har, og ikke om dem, der af den ene eller anden grund ikke er til rådighed.

Læs også:Tæt på udsolgt: Folk strømmer til topbrag i Superligaen

Han kalder jer for en national klub, mens FC København er en international klub. Hvad er din holdning til den udmelding?
- Det er rigtigt. FCKs deltagelse i gruppespil over de sidste mange år er imponerende, ikke bare i dansk kontekst men også i forhold til internationale konkurrenter. Det kan man kun give dem kredit for.

Hvad vil det betyde for jer at vinde kampen søndag og gå syv point foran i tabellen?
- Ikke det store. Der er lang vej igen.

Det startede med Solbakken
"Krigen" på ord startede altså med Solbakkens kommentarer. Han sagde følgende i programmet "Offside" - et klip, du i øvrigt kan se i videoafspilleren øverst oppe.

- Jeg sagde, at havde Midtjylland de skader og det program og de udfordringer, vi har haft, havde ligaen været afgjort, og det er jeg 100 procent sikker på. Midtjylland røg i en uge med tre kampe ud til Fremad Amager (pokalturneringen, red.), og en anden gang (hvor de havde tre kampe på en uge) var mod Rangers (som FCM røg ud af EL-kvalifikationen til, red.). Og alle de andre gange, de har spillet i Europa eller har spillet kvalifikation til Europa, har det ikke været godt, og det er, fordi de ikke kan klare det.

Læs også:Solbakken: Hvis FCM havde vores program, havde vi allerede vundet ligaen

- Jeg har altid sagt, at Midtjylland er lige så gode - og i år tilmed bedre end os, og de var det også i fjor på et tidspunkt - til at spille mod andre danske hold. Men vi er en international fodboldklub, og de er en national fodboldklub. Det er forskellen. Det er der ikke noget ondt i - jeg roser jo Midtjylland ved at sige, at de er dygtige til mange ting, men de har ikke knækket koden (europæisk), og det er jeg ked af, fordi dansk fodbold trænger til at have to eller tre hold i Europa for at blive ved med at have nogenlunde kontrol med den position, vi har nu, på den europæiske rangliste. Og måske rykke en plads eller to op.

- Så det er ikke en kritik, og jeg tror også, jeg sagde i går, at de har to fantastiske midtstoppere, en fantastisk keeper, har gjort det godt i lang tid i Superligaen, har et godt koncept, en god træner og en god trænergruppe. Men det var ikke så vigtigt.

Det fik Rasmus Ankersen til at citere et tweet og levere masser af ironi.

Ståle Solbakken ville onsdag på pressemødet før opgøret mod Dynamo Kiev ikke sige meget mere om FC Midtjylland, da han blev forholdt Rasmus Ankersens tweet. Men der var alligevel en lille stikpille til FCM's bestyrelseformand.

- Nu skal vi have en europæisk kamp i morgen, og det har Rasmus Ankersen aldrig spillet, sagde Ståle Solbakken ifølge B.T. med et smøret smil, hvorefter han vandrede ud på græstæppet i Parken inden træningen onsdag aften.

Spørgsmålet er, om det sidste punktum er sat i ordkrigen.

Læs også:Ståle om FCK og FCM: Vi er en international klub - de er en national klub

Læs også:Ståle Solbakken forsvarer Fischer: Han er på rette vej

Læs også:Ståle om mange kampe: Det har været en syg periode

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020