• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FCM-formand: FCK har fået Midtjylland på hjernen - de er bange for os

FC København er blevet meget optaget af FC Midtjylland, mener sidstnævntes formand, Rasmus Ankersen. Han mener, det vil være "et afgørende nederlag" for FCK's selvforståelse at misse mesterskabet igen.

Af Anders Dehn

Det var ikke kun i Herning, Ikast og omegn, at de var trætte af at ryge ud af Europa League, før gruppespillet begyndte. Det var de også i FC København, her personificeret af næstformand Niels-Christian Holmstrøm:

- Og derfor pisser det os voldsomt af, at FC Midtjylland i sommer smed en så stor mulighed væk for at spille i et gruppespil. Det kunne have givet Danmark nogle point og en buffer til de år, der kommer.

Den udtalelse er et tegn på, at FC København er blevet optaget af, hvad der foregår i Midtjylland, mener Rasmus Ankersen. FC Midtjylland-formanden mener, at FCK eksempelvis sparede spillere i Europa League, fordi klubben var bange for at tabe terræn i Superligaen.

- FC København har fået FC Midtjylland på hjernen, og de er bange for os. Det skal man ikke være Einstein for at gennemskue. De bruger halvdelen af deres pressemøder i Europa League på at tale om os, og når vi spiller i Parken, flytter de banderne så tæt banen, så vi ikke kan kaste lange indkast. Og på en måde forstår man det vel godt. Det vil være en decideret katastrofe for FCK og et afgørende nederlag for deres selvforståelse, hvis vi ender med at stjæle mesterskabet fra dem i år igen, siger Ankersen til Politiken.

Bestyrelsesformanden henviser til, at FC København havde flyttet banderne rundt om banen tæt på kridtstregerne, hvilket efterlod meget lidt plads til lange tilløb, da FC Midtjylland gæstede Telia Parken i november. 

FC Københavns pressechef, Jes Mortensen, sagde dog, at klubben rykkede banderne længere frem, da der var kommet en ny belægning rundt om banen, men det gav problemer for nogle af de tilskuere, der sad langt nede på Telia Parken. De havde svært ved at se spillet bag banderne, så de ville nok blive flyttet tilbage igen efterfølgende.

På nuværende tidspunkt er FCK seks point foran FC Midtjylland i kampen om mesterskabet. Midtjyderne har dog spillet én kamp færre og møder i aften Vendsyssel FF.

Superliga

Mere Superliga

Fokus